WELL BEING

Νυστάζεις στη δουλειά; 3 tips για να μην κοιμηθείς επιτόπου (μας ευχαριστείς αργότερα)


JTeam

27 Ιουλίου 2024

Νυστάζεις στη δουλειά; 3 tips για να μην κοιμηθείς επιτόπου (μας ευχαριστείς αργότερα)
Freepik
Υπάρχει τρόπος για να αντισταθείς στη νύστα σου

Είσαι κουρασμένη, τα μάτια σου κλείνουν, όμως δεν βρίσκεσαι στο κρεβάτι σου, όπως πολύ θα ήθελες, αλλά στο γραφείο. Ξέρεις και ξέρουμε πως αυτός δεν είναι χώρος για να κοιμηθείς και έτσι, με κάποιον τρόπο πρέπει να ενεργοποιηθείς, ώστε να ξεχάσεις πόσο νυστάζεις.

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τέτοιες ημέρες και είναι πραγματικά δύσκολες. Ωστόσο, πρέπει με κάποιο τρόπο να βγούμε από αυτό τον λαβύρινθο και να γίνουμε ξανά παραγωγικοί - τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και ξαπλώσουμε στο κρεβάτι μας.

Και μπορεί θεωρητικά αυτό να μοιάζει βουνό, όμως σε πρακτικό επίπεδο υπάρχουν κάποια έξυπνα tips, που αν τα ακολουθήσουμε με συνέπεια και πίστη, θα μπορέσουμε να βγάλουμε την ημέρα χωρίς να αποκοιμηθούμε όρθιοι. Δεν είναι απλό, όμως είναι εφικτό.

Jenny.Gr
Freepik

3 συμβουλές για να μην αποκοιμηθείς όρθια, όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς κανονικά

1. Μάθε το σώμα/οργανισμό σου

Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί με τον δικό του τρόπο. Κάποιοι είναι πιο δημιουργικοί νωρίς το πρωί, άλλοι το μεσημέρι και άλλοι το βράδυ. Συνήθως, κατά τη διάρκεια της δουλειάς, υπάρχει μια χρονική περίοδος που η ενέργειά μας πέφτει και εμείς νιώθουμε κουρασμένοι και ανίκανοι να σκεφτούμε. Αυτή, λοιπόν, τη στιγμή πρέπει να την αφιερώσουμε στις πιο απλές δραστηριότητες που έχουμε να κάνουμε, που είναι εύκολα διαχειρίσιμες και δεν χρειάζονται πολλή προσοχή. Φτιάξε, λοιπόν, το πρόγραμμά σου με αυτόν τον τρόπο και δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεται.

2. Κίνηση και πάλι κίνηση

Νιώθεις να κλείνουν τα μάτια σου μπροστά από τον υπολογιστή και είναι αδύνατον να τα κρατήσεις ανοιχτά όσο κι αν προσπαθείς; Αν σου συμβαίνει συχνά, η λύση για να «ξυπνήσεις» τον εγκέφαλό σου και να αλλάξεις τη σκέψη σου είναι η κίνηση. Ξεκίνα να περπατάς στο γραφείο σου, πήγαινε μέχρι την κουζίνα να βάλεις νερό, ανεβοκατέβα τις σκάλες ή βγες έξω να πάρεις λίγο αέρα. Να είσαι σίγουρη πως θα αποκτήσεις ξανά ενέργεια και τουλάχιστον προσωρινά θα ξεχάσεις πόσο νυστάζεις.

3. Μίλα σε κάποιον

Είτε είναι ο συνάδελφός σου, είτε είναι η αδερφή σου, είτε είναι ο κύριος στο στέκι που παίρνεις καφέ, μίλα με κάποιον. Η σύνδεση με άλλους ανθρώπους θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις, καθώς θα σταματήσεις να σκέφτεσαι μόνο πόσο νυστάζεις και πόσο κουρασμένος είσαι και θα μπεις στη διαδικασία να κοινωνικοποιηθείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.