WELL BEING

Πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη - 8 tips που θα σε βοηθήσουν


JTeam

2 Αυγούστου 2024

Πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς όταν έχει ζέστη - 8 tips που θα σε βοηθήσουν
Unsplash
Το πραγματικό challenge όταν έχει ζέστη είναι να κοιμηθείς, γι'αυτό ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις έναν καλύτερο ύπνο

Το φετινό καλοκαίρι μάς έχει δώσει, μέχρι στιγμής, μια ξεκάθαρη γεύση του τι μέλλει γενέσθαι στα επόμενα. Η ανυπόφορη ζέστη διαρκεί περισσότερες ημέρες πλέον, και δεν υπάρχει ανάσα δροσιάς ακόμα και τις βραδινές ώρες. Και ξέρεις ποιο είναι το πραγματικό challenge; Ο ύπνος. Αν δεν έχεις κλιματιστικό στο δωμάτιο ή αν δεν το αντέχεις ανοιχτό για πολλές ώρες, τότε η κατάσταση είναι γολγοθάς. Καταλήγεις να στριφογυρνάς για ώρες και αν καταφέρεις τελικά να κοιμηθείς, ξυπνάς το πρωί ιδρωμένη και κουρασμένη.

Κι αυτό, φυσικά, δεν είναι ένα βράδυ. Είναι πολλά συνεχόμενα. Όσο διαρκεί και η ζέστη δηλαδή. Γι’αυτό, λοιπόν, ίσως πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips των ειδικών, για να μπορέσεις να βελτιώσεις την κατάσταση και τον ύπνο σου. Δεν είναι, δα, πως θα κάνεις έναν σούπερ ύπνο, αλλά τουλάχιστον θα καταφέρεις να κοιμηθείς κάμποσες ώρες παραπάνω.

Φάε ελαφριά

Ειδικά το τελευταίο γεύμα της ημέρας, πρέπει να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται και περίπου τρεις ώρες πριν ξαπλώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα. Τροφές με ζάχαρη, υδατάνθρακες, κορεσμένα λίπη και τηγανητά, θα ανεβάσουν την θερμοκρασία του σώματος σου. Και αυτό δεν το θέλεις σε καμία περίπτωση.

Κράτησε τον χώρο δροσερό

Στην περίπτωση αυτή, αν έχεις air condition, πριν κοιμηθείς άναψε το για να κρατήσει ο χώρος μια χαμηλή θερμοκρασία. Μια παραπάνω βοήθεια θα προσφέρει και το να μην τραβάς τις κουρτίνες ή τα στόρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να μην μπαίνει ο ήλιος και τον ζεσταίνει.

Πες «όχι» στο αλκοόλ το βράδυ

Ξέρουμε, το καλοκαίρι το σηκώνει το κοκτέιλ το βράδυ. Το αλκοόλ όμως αφυδατώνει το σώμα και ανεβάζει τη θερμοκρασία του, ειδικά αν πιεις πολύ. Τα βράδια που επιβάλλεται να κοιμηθείς περισσότερο, απόφυγε το.

Κάνε ντους με χλιαρό νερό

Αντιλαμβανόμαστε πως το κρύο ντους το καλοκαίρι είναι μονόδρομος, αλλά βοηθάει στιγμιαία. Για να ρίξεις τη θερμοκρασία του σώματος, προτίμησε το χλιαρό νερό, το οποίο θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και πιο εύκολα.

Μην γυμνάζεσαι το βράδυ

Οι ειδικοί προφανώς και συστήνουν την άθληση, ακόμα και το καλοκαίρι, αλλά προτείνουν πως η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί. Η γυμναστική, τρεις ώρες ή τέσσερις πριν ξαπλώσεις, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Jenny.Gr
Unsplash

Το βαμβακερό ύφασμα είναι φίλος σου

Όσο πιο ελαφριά είσαι ντυμένη, τόσο το καλύτερο. Σημαντικό ρόλο, όμως, παίζουν και τα υφάσματα, γι’αυτό αντί για συνθετικά, προτίμησε τα βαμβακερά που αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει καλύτερα.

Εννοείται ενυδάτωση όλη την ημέρα

Αυτονόητο μεν, αλλά είναι ένα step που παραλείπουν πολλοί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 11 ποτήρια νερό, για να παραμένεις ενυδατωμένη.

Ο ανεμιστήρας δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός

Αν κοιμάσαι με ανεμιστήρα το βράδυ, ειδικά αν έχεις αυτόν τον μικρό στο κομοδίνο (σωτήριος θα λέγαμε), τότε μην τον αφήνεις να γυρνάει σε όλο το δωμάτιο, αλλά να «χτυπάει» μόνο το πρόσωπό σου. Ή τα πόδια σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.