WELL BEING

Το τελευταίο wellness trend του TikTok είναι το «Sexy Water». Αξίζει πραγματικά;


JTeam

14 Αυγούστου 2024

Το τελευταίο wellness trend του TikTok είναι το «Sexy Water». Αξίζει πραγματικά;
Pexels/ Arnie Watkins
Ναι, σέξι νερό – στα ελληνικά

Αν υπάρχει ένα πράγμα που αγαπάει το TikTok, είναι να μας συστήνει συνεχώς νέες wellness τάσεις. Κάπου μεταξύ του «sleepy girl mockail» και «snow chococinno», τώρα η νέα τάση έχει όνομα «sexy water». Ναι, σέξι νερό – στα ελληνικά. Το όνομα είναι πολύ δελεαστικό, αλλά το trend στην ουσία του δεν είναι κάτι τόσο πρωτοποριακό.

Ο όρος «sexy water» επινοήθηκε από τη χρήστη Kelly Stranick (@kellygracemae) στο TikTok, η οποία μίλησε για το πώς κάνει το νερό να είναι πιο «αισθησιακό», ώστε να πίνει περισσότερο. «Το σέξι νερό έγινε αυτή η ρομαντική στιγμή για μένα, το πρωί, να πίνω το νερό μου και να το κάνω πιο διασκεδαστικό», δήλωσε στο Women's Wear Daily. «Ένιωθα ότι ήταν λιγότερο αγγαρεία και περισσότερο αυτό το τελετουργικό αυτοφροντίδας».

@kellygracemae you know what time it is 💦 #sexywater ♬ original sound - kelly

Με απλά λόγια, το «sexy water» είναι ένα μεγάλο ποτήρι νερό, στο οποίο προσθέτεις μείγματα από σκόνες, μέταλλα, λεμόνι και άλλα, κατά προτίμηση σε ένα χαριτωμένο ποτήρι και με ένα επαναχρησιμοποιήσιμο καλαμάκι. Τα πραγματικά συστατικά μπορεί να ποικίλλουν, αλλά ο στόχος είναι ένας: Να «αναβαθμίσεις» το νερό σου, να ρομαντικοποιήσεις την ενυδάτωση.

Αξίζει πραγματικά το hype;

Η προσθήκη διαφορετικών στοιχείων σε ένα ποτήρι νερό, ακόμα και ηλεκτρολυτών, μπορεί σίγουρα να έχει θετικό αντίκτυπο, τόνισε στο Popsugar η Ρεμπέκα Ράσελ, ιδρύτρια του The Social Nutritionist. Συμφωνεί με την άποψη ότι το trend του «sexy water» μπορεί να «κάνει το πόσιμο νερό πιο ενδιαφέρον».

Jenny.Gr
Pexels/ Arnie Watkins

Ωστόσο, η ίδια τονίζει πως πριν τη δοκιμή του σέξι νερού, πρέπει να δώσεις προσοχή σε όσα θα βάλεις μέσα. Ακόμα και αν όλα τα συστατικά που ρίχνεις στο νερό σου είναι ασφαλή από μόνα τους, θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους ή με άλλες ουσίες, όπως φάρμακα, στη ρουτίνα σου. Όπως τόνισε η ειδικός, «ορισμένα συμπληρώματα και βότανα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα ή άλλα συμπληρώματα».

@waterdrop Raspberry Mimosa- What, like you don‘t make mocktails at your desk? 🤓 #waterdrop #hydration #sexywater #mocktail #mimosa #recipe #asmr #tinydesk ♬ Sunshine - WIRA

To πρόβλημα δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. «Η λήψη πολλών συμπληρωμάτων ή η προσθήκη πολλών ουσιών στο νερό, μπορεί να εμποδίσει το να εντοπίσεις τον ένοχο, εάν δεν αισθανθείς καλά στη συνέχεια», υπογράμμισε η Ράσελ. «Για παράδειγμα, η χλωροφύλλη και το πρωτόγαλα μπορούν και τα δύο να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές».

Η ίδια, κλείνει λέγοντας πως είναι προτιμότερο να μην επηρεαζόμαστε τόσο έντονα επειδή κάποιος στο διαδίκτυο προώθησε μια «δελεαστική» ιδέα. Πριν πάρεις ή βάλεις στο νερό, οποιοδήποτε συμπλήρωμα, πρέπει να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.