WELL BEING

4 αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς για να γίνεις πιο ανθεκτικός στη ζωή σου


JTeam

22 Αυγούστου 2024

4 αλήθειες που πρέπει να αποδεχτείς για να γίνεις πιο ανθεκτικός στη ζωή σου
Unsplash
Η υπερευαισθησία βλάπτει την ψυχική υγεία σου

Η ζωή πολλές φορές δείχνει το σκληρό πρόσωπό της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να «λυγίζουν» και άλλοι να παραπατούν αλλά να μην πέφτουν. Οι υπερευαίσθητοι άνθρωποι επιβαρύνονται καθημερινά απ’ όσα συμβαίνουν γύρω τους, ακόμα κι αν το πρόβλημα που έχει προκύψει δεν σχετίζεται με τη δική τους ζωή. Η ψυχική υγεία τους προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα κύματα και αυτό δεν έχει πάντα αίσιο τέλος.

Αντίθετα, οι ανθεκτικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να δίνουν στα πράγματα την αξία που τους αρμόζει και να μην επηρεάζονται από την τοξικότητα και την αρνητικότητα που υπάρχει γύρω τους - τουλάχιστον σε έναν μεγάλο βαθμό. Έχουν τη δύναμη να διαχειρίζονται όσα συμβαίνουν στη ζωή τους, θέτοντας σε προτεραιότητα όσα είναι ωφέλιμα για τον εαυτό τους.

4 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο ανθεκτικός στην καθημερινότητά σου

1.Πρέπει να βρίσκεις το καλό στο κακό

Όσο λάθος κι αν πηγαίνουν τα πράγματα, δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη, τη δύναμη και την αισιόδοξη ματιά μας. Τίποτα δεν είναι μόνιμο, τίποτα δεν θα διαρκέσει για πάντα, γι’ αυτό εστίασε τη σκέψη σου σε αυτό και προχώρα παρακάτω.

2.Πρέπει να μάθεις να αντέχεις την αποτυχία

Η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μια κακή στιγμή δεν κρίνει ολόκληρη τη ζωή σου ούτε σε χαρακτηρίζει. Η ψυχική υγεία των περισσότερων ανθρώπων επηρεάζεται έντονα από τις αποτυχίες, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που παθαίνουν κατάθλιψη. Μην αποκρύψεις την αποτυχία σου. Μοιράσου τη και εισέπραξε το δίδαγμά της.

3.Πρέπει να προσαρμόζεσαι εύκολα

Οι άνθρωποι που μπορούν να προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε αλλαγή ζωής βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά. Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση που ζουν, το γεγονός ότι έχουν κατανόηση και προσπαθούν να τη διαχειριστούν και να συνειδητοποιήσουν έγκαιρα τι έχει συμβεί, μακροπρόθεσμα θα τους ωφελήσει.

4.Πρέπει να καταλάβεις πως τίποτα δεν είναι δεδομένο

Ζούμε για το σήμερα και προσπαθούμε για το αύριο. Μην αφήνεις τον χρόνο απλώς να κυλάει, διότι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να έρθουν όλα ανάποδα και να βρεθείς αντιμέτωπη με πράγματα και καταστάσεις που ούτε είχες φανταστεί. Συνεπώς, μείνει στο τώρα και απόλαυσε κάθε στιγμή του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.