WELL BEING

Αν πιστεύεις αυτά τα 7 συνηθισμένα ψέματα, δεν θα ζήσεις ποτέ τη ζωή που ονειρεύεσαι


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2024

Αν πιστεύεις αυτά τα 7 συνηθισμένα ψέματα, δεν θα ζήσεις ποτέ τη ζωή που ονειρεύεσαι
Unsplash
Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από αυτά τα στερεότυπα και ζήσε με χαρά την κάθε επόμενη ημέρα

Διανύουμε τους τελευταίους μήνες του 2024, κοιτώντας το 2025 από κοντά. Απλοί άνθρωποι περπατούν στο διάστημα. Μηχανήματα έχουν αντικαταστήσει τις θέσεις ανθρώπων. Η τεχνολογία κάνει καθημερινά άλματα προόδου. Κι ενώ όλα εξελίσσονται και αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες απόψεις, που είναι βαθιά ριζωμένες στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μας κρατάνε πίσω.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για στερεοτυπικές αντιλήψεις ή αλλιώς «κλισέ» που πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν και να πράττουν σύμφωνα με αυτά, αν και τους βλάπτουν. Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια, όμως αυτά τα επτά συνηθισμένα ψέματα υπάρχουν δίπλα μας και δυστυχώς αρκετούς τους καθορίζουν. Δεν έχουν καμία ισχύ, παρά βασίζονται σε ξεπερασμένα πρότυπα και τυχαία παραδείγματα, που πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Η ζωή είναι ωραία κι αν θέλουμε να την απολαύσουμε, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να βάζουμε τίτλους, να μην δίνουμε αξία σε ανούσιες ατάκες (όπως οι παρακάτω) και να εστιάσουμε σε όλα όσα συνδέονται με την προσωπική ευτυχία μας.

Τα 7 κοινά ψέματα που σου στερούν την προσωπική ευτυχία

1.Η επιτυχία συνδέεται με οικονομικό πλούτο

Τα χρήματα σίγουρα φέρνουν μια ασφάλεια και σε απαλλάσουν από συγκεκριμένες αγχωτικές σκέψεις, ωστόσο δεν φέρνουν την ευτυχία. Μπορείς να αγοράσεις πράγματα και υπηρεσίες, όμως δεν μπορείς να βρεις την πραγματική χαρά της ζωής. Ωστόσο, αν αλλάζαμε τη σημασία της επιτυχίας, τότε τι θα συνέβαινε με τα χρήματα; Αν το σκεφτείς καλύτερα, πραγματική ευτυχία είναι να παραμένεις υγιής και να ζεις την κάθε ημέρα που ξημερώνει με τις όποιες προκλήσεις της.

2.Όσο πιο σκληρά εργάζεσαι τόσα περισσότερα θα πετύχεις

Όχι. Δεν έχει σημασία η διάρκεια, αλλά η ποιότητα της εργασίας που προσφέρεις και η προσπάθεια που καταβάλλεις. Όσο πιο πιστός μένεις στο ωράριο και στο πρόγραμμα τόσο πιο παραγωγικός θα είσαι. Όταν εξαντλείς το σώμα σου, εξαντλείται και το μυαλό σου. Άλλωστε, η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά.

3.Τα υλικά αγαθά φέρνουν την ευτυχία

Η ευτυχία δεν προέρχεται από εξωτερικά πράγματα. Η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας, βρίσκεται στους γύρω μας και δεν είναι παροδική. Η κάθε ημέρα είναι μια ευκαιρία για να ευτυχήσεις και να δεις τη ζωή από τη θετική και πολύχρωμη στιγμή. Σίγουρα, ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια θα μας κάνει χαρούμενους, ωστόσο όταν μιλάμε για ευτυχία, δεν εννοούμε αυτό.

Jenny.Gr
Unsplash/Irina Rudnik

4.Η συμμόρφωση είναι το κλειδί για την αποδοχή

Δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους και αυτό πρέπει να το αποδεχτείς. Για κάποιους δεν θα είσαι ποτέ αρκετός, ικανός, τέλειος, όμως αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σε επηρεάζει και να στέκεται εμπόδιο στη ζωή σου. Σημασία έχει να νιώθεις εσύ όμορφα με τον εαυτό σου και να τον αγκαλιάζεις.

5.Η ρουτίνα είναι πάντα καλύτερη

Η ρουτίνα παρέχει μια ασφάλεια. Ωστόσο, αν δεν βγεις ποτέ από αυτή τη ζώνη, ενδεχομένως να χάσεις πολύτιμες ευκαιρίες και στιγμές, που θα ήθελες να έχεις ζήσεις. Η ρουτίνα μας κρατάει σε μια ηρεμία, όμως, επειδή η ηρεμία δεν απέχει πολύ από την πλήξη, πρέπει να γίνεις πιο δραστήριος και πιο διεκδικητικός στη ζωή σου. Μην αφήνεις τον χρόνο απλώς να κυλάει επειδή νιώθεις φόβο. Πάτα γερά στα πόδια σου και κυνήγησε τα όνειρά σου - όσο άπιαστα κι αν πιστεύεις ότι είναι.


6.Η καριέρα ορίζει την ταυτότητα

Η δουλειά είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, δεν είμαστε εμείς. Ο απλός λαός λέει «δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε» και έχει απόλυτο δίκιο. Δώσε στη δουλειά την αξία που της αρμόζει και μην στερείς από τον εαυτό σου τον ελεύθερο χρόνο σου, καθώς είναι απαραίτητος για την ψυχική υγεία και γαλήνη.


7.Το να μένεις στην comfort zone είναι σημαντικότερο από το να διεκδικείς τα πάθη σου

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Νιώθοντας αυτή τη σιγουριά, πορεύεσαι με περισσότερη ελευθερία και άνεση, μη έχοντας άγχος και στρες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία σχέση από το να μην ζεις τα πάθη σου. Έρχεσαι σε αυτόν τον πλανήτη μια φορά, οπότε πρέπει να ζήσεις ό,τι γεμίζει την ψυχή σου και φέρνει το χαμόγελο στα χείλη σου. Το αίσθημα της ασφάλειας είναι ανακουφιστικό, όμως δεν πρέπει να λειτουργεί σαν εμπόδιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.