WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Νομίζεις ότι σου λένε ψέματα; Τα σημάδια που προδίδουν έναν ψεύτη


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2023

Νομίζεις ότι σου λένε ψέματα; Τα σημάδια που προδίδουν έναν ψεύτη
5 πράγματα που πρέπει να αρχίσεις να προσέχεις από εδώ και πέρα

Ξέρεις ότι όταν λες ψέματα, το πιθανότερο είναι ότι φαίνεται και απλώς προσποιούνται πως δεν το καταλαβαίνουν; Ξέρεις, επίσης, ότι κι εσύ μπορείς να εντοπίσεις έναν ψεύτη, αν τον παρατηρήσεις λίγο πιο προσεκτικά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν την αλήθεια σε συγκεκριμένες καταστάσεις, είτε επειδή θέλουν να γίνουν αρεστοί, είτε για να γλιτώσουν τις συνέπειες από λάθη που ενδεχομένως έκαναν, είτε για την προσοχή - καθένας έχει τους λόγους του. Κι ενώ δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανιχνευτή ψεύδους χωρίς ειδική άδεια, η γλώσσα του σώματος είναι εδώ για να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Παρακάτω, θα δεις τα 5 σημάδια που προδίδουν ότι κάποιος λέει ψέματα, για μην αναρωτιέσαι την επόμενη φορά που θα ακούς τις ακραίες ιστορίες που σου διηγείται.

  • Μιλάει διαφορετικά απ’ό,τι συνήθως - είτε πιο αργά, είτε πιο γρήγορα, όταν του κάνεις απλές ερωτήσεις.
  • Δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα του. Μπορεί να σου απαντά «ναι» αλλά «κατά λάθος», όπως θα πει για να δικαιολογηθεί, να γνέφει «όχι», ή να προσπαθεί να φανεί χαλαρός ενώ το σώμα του δείχνει νευρικότητα.
  • Δεν δίνει λεπτομέρειες. Ναι, για να πεις ένα σωστό ψέμα, πρέπει να δώσεις όσο το δυνατόν λιγότερη τροφή για ερωτήσεις και σχόλια. Αν, λοιπόν, ρωτάς βασικά πράγματα και δεν παίρνεις απαντήσεις, μάλλον δεν έχει προετοιμάσει σωστά την ιστορία.
  • Μιλάει πάρα πολύ. Σε αντίθεση με το παραπάνω, εδώ έχουμε την περίπτωση του υπερβολικά προετοιμασμένου ψεύτη, που χαλάει μόνος του το ψέμα. Σκαρφίζεται διαρκώς νέα πράγματα Άι η ιστορία του, καταντά γελοία.
  • Δεν σε κοιτά. Δεν χρειάζεται να κοιτιέσαι κατάματα με οποιονδήποτε μιλάς, αλλά αν βλέπεις ότι ο άλλος το αποφεύγει και κοιτά είτε το πάτωμα, είτε πέρα-δώθε, όταν σου λέει κάτι, μην είσαι σίγουρος πως μπορείς να τον εμπιστευθείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.