WELL BEING

1,5 λεπτό γυμναστικής αρκεί για να κάψεις θερμίδες - Το viral βίντεο στα social media


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2024

1,5 λεπτό γυμναστικής αρκεί για να κάψεις θερμίδες - Το viral βίντεο στα social media
Unsplash
Αν δεν είσαι ένθερμος υποστηρικτής της γυμναστικής, ίσως αυτή η μέθοδος να σε πείσει να αλλάξεις γνώμη

Η γυμναστική πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όποια κι αν είναι η ηλικία και το lifestyle που ακολουθούμε. Οι γιατροί συνιστούν να ασκούμαστε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για το καλό τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας μας. Το θέμα τώρα είναι εμείς τι κάνουμε, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που απεχθάνονται τη γυμναστική.

Ακόμα κι αν δεν θέλεις να πας στο γυμναστήριο, το περπάτημα, το τρέξιμο, τα αθλήματα είναι μια μορφή άσκησης ιδιαίτερα αποτελεσματικής για το σώμα μας. Είναι ευρέως γνωστό, ότι η άθληση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή ψυχική υγεία, αφού κατά τη διάρκεια της προπόνησης απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η σεροτονίνη, που ευθύνεται για τα επίπεδα χαράς.

Πώς να γυμναστικής και να κάψεις θερμίδες σε 1,5 λεπτό

Αν και πάλι δεν πείστηκες να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου, υπάρχει κι άλλη λύση και ίσως αυτή να σου αρέσει περισσότερο. Ένα βίντεο που έχει γίνει viral στα social media δείχνει πως μπορούμε να γυμναζόμαστε και να καίμε θερμίδες, κάνοντας άσκηση για μόλις 1,5 λεπτό. Σωστά διάβασες. Η δασκάλα γιόγκα, Τζανάνι Σουμπούρατζ, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, αποκαλύπτοντας τον τρόπο.

Η γυμνάστρια δείχνει μία προς μία τις ασκήσεις που πρέπει να κάνεις για να γυμναστείς χωρίς να χρησιμοποιήσεις κανέναν εξοπλισμό. Πρόκειται για ένα σετ πέντε απλών ασκήσεων που όλοι οι άνθρωποι μπορούν να εκτελέσουν ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης. Η κάθε άσκηση πρέπει να γίνεται για 30 δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζεις στην επόμενη χωρίς κανένα διάλειμμα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της, αν κάνεις αυτόν τον κύκλο των πέντε ασκήσεων, που διαρκεί 1,5 λεπτό, δέκα φορές, ο μετρητής βημάτων θα δείξει ότι έκανες από 4.000 μέχρι 5.000 βήματα. Καθόλου άσχημα έτσι; Αν, λοιπόν, θέλεις να βελτιώσεις τη φυσική κατάστασή σου και να εντάξεις με κάποιον τρόπο τη γυμναστική στη ζωή σου, αυτός είναι ένας καλός τρόπος να το κάνεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.