WELL BEING

Car time: Το να κάθεσαι στο αμάξι και να χαλαρώνεις, είναι κάτι σαν δωρεάν θεραπεία. Το λέει και το TikTok


JTeam

9 Οκτωβρίου 2024

αμάξι-θεραπεία-trend-tiktok
Unsplash/ Jakob Owens
Το «Car time» είναι ακόμα ένα trend αυτοφροντίδας στο TikTok

Εάν οδηγάς, ίσως έχεις προσέξει ότι περνάς αρκετές ώρες στο αμάξι σου, χωρίς να πηγαίνεις απαραίτητα κάπου. Από τη μία υποχρέωση στην άλλη, και σε μια καθημερινότητα που νιώθεις πως δεν προλαβαίνεις σχεδόν τίποτα, πολλές φορές το αμάξι μοιάζει σαν καταφύγιο. Εκεί ίσως να περάσεις μερικά λεπτά και να ξεκουραστείς ή ακόμα και να φας το φαγητό που έβαλες σε εκείνο το ταπεράκι το πρωί. Αυτό που περιγράφουμε παραπάνω, λέγεται «Car time» στο TikTok.

«Δεν με νοιάζει τι λέει ο καθένας. Το να κάθεσαι στο αυτοκίνητό σου, μόνος σου, στην ησυχία, είναι ελίτ αυτοφροντίδα», είπε η @fitteacherrachel σε ένα βίντεο το 2020 και μάλλον άθελά της, προκάλεσε φρενίτιδα. Προφανώς, δεν επινόησε εκείνη το «Car time», αλλά βοήθησε πολλά άτομα να συνειδητοποιήσουν ότι απολαμβάνουν το να περνούν χρόνο, με ηρεμία, στο αμάξι τους. Για εκείνη, λίγα λεπτά με τον εαυτό στης στην ηρεμία του αυτοκινήτου της, της προσφέρουν ασφάλεια.

@fitteacherrachel I cannot be convinced otherwise #elite #selfcareisforeveryone #momcontent #millennials ♬ original sound - Rachel Baldwin

Car time: To νέο trend αυτοφροντίδας του TikTok

«Το να κάθεσαι στο αυτοκίνητό σου έξω από το σπίτι σου είναι αυτοφροντίδα», λέει η TikToker @itsamandajaeger. «Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς, αλλά αν ξέρεις, ξέρεις». Εάν αποδομήσουμε αυτήν την - όχι και τόσο νέα τάση, θα καταλήξουμε πάλι στο εξής: Στο ότι το να περνάς χρόνο μόνος σου, μακριά από όλα, είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοφροντίδα. Και όλοι ξέρουμε πως η αυτοφροντίδα δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα ή δαπανηρή, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει μικρά διαλείμματα για τον εαυτό μας. Ακόμα και το να καθόμαστε στο αμάξι, χωρίς λόγο, αλλά με λόγο.

@alysonstoner

It’s the small things in life ✨. What are some ways you are practicing self-care?

♬ original sound - Rachel Baldwin

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.