WELL BEING FITNESS

Nia technique: Η «νεαρή» αδερφή της yoga


29 Μαΐου 2012

NIA-TECHNIQUE.jpg

Συνδυάστε τον χορό, την yoga και τις πολεμικές τέχνες και γυμνάστε σώμα και πνεύμα.

Δεν πρόκειται για ένα καινούριο trend, αλλά για μια μορφή άσκησης που αξίζει να γνωρίσετε. Η Nia «γεννήθηκε» το 1983 από την Debbie Rosas and Carlos AyaRosas και είναι ένα μείγμα πραγμάτων και ασκήσεων. Η yoga συναντιέται με τις πολεμικές τέχνες όπως το Tai Chi, Tae Kwon Do, και το Aikido, με διάφορα είδη χορού - με αισθησιακό χαρακτήρα- αλλά και με άλλες τεχνικές όπως η Alexander Technique και η Feldenkrais.

Ως φιλοσοφία της έχει ένα οργανικό μήνυμα:

«Κινήστε το σώμα σας σύμφωνα με το πώς έχει σχεδιαστεί να κινείται και αφήστε τη χαρά και η απόλαυση να είναι οδηγός σας».

H Debbie Rossas η γυναίκα που εμπνεύστηκε την τεχνική Nia

Τα αρχικά Nia προκύπτουν από τον όρο Neuromuscular Integrative Action , δηλαδή "ολοκληρωμένη νευρομϋική δράση".  Έμφαση δίνεται στο να ρυθμίσει η ισορροπία του σώματος, εξισορροπώντας παράλληλα την ευλυγισία, τη δύναμη, την κινητικότητα και τη σταθερότητα. Το σώμα καλείται να κάνει όλες τις μορφές κίνησης που μπορεί, μέσα από επτά ρυθμικούς κύκλους και 52 κινήσεις που επικεντρώνονται στην βάση, στον κορμό και στο πάνω μέρος του σώματος.

Με αυτή τη μορφή άσκησης, που μπορεί να ακούγεται περισσότερο χαλαρωτική παρά επίπονη, μπορεί να χάσετε μέχρι και 400 θερμίδες την ώρα. Συγχρόνως βελτιώνετε το μυϊκό τόνο του σώματός σας, την αντοχή αλλά και τη στάση του σώματός σας. Μια άσκηση που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτων κιλών ή προηγούμενης εμπειρίας.

Η μέθοδος αυτή, σας δίνει τη δυνατότητα να εξελιχτείτε και να κατακτήσετε ζώνες όπως συμβαίνει και στις πολεμικές τέχνες.

Μπορείτε να την ανακαλύψετε μέσα απο σεμινάρια που γίνονται συνήθως το καλοκαίρι σε κάποια νησιά μας, μέσα απο DVD που μπορείτε να βρείτε στο interne,t ή μέσα απο videos που υπάρχουν στο you tube.

Πάρτε μια ιδέα για αυτή την τεχνική απο το παρακάτω video:

http://www.youtube.com/watch?v=LgfiwVaqNSs

Δείτε ακόμα:

Διώξτε τις κρίσεις άγχους με square breathing

7 τρόποι για αποκτήσετε τέλειο κορμί για μπικίνι

Aqua Zumba, μπείτε στο νερό και στο ρυθμό

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.