WELL BEING FITNESS

3+1 ασκήσεις γυμναστικής στην εγκυμοσύνη


19 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίστε άφοβα να γυμνάζετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, αφού πρώτα έχετε συμβουλευτεί το ιατρό σας φυσικά.

Πολλοί ιατροί έχουν ισχυριστεί ότι οι παρακάτω ασκήσεις δεν βλάπτουν την εγκυμοσύνη σας, αντιθέτως κάνουν καλό. Κάθε κοπέλα όμως έχει διαφορετική κύηση γι αυτό πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό. Οι παρακάτω ασκήσεις λοιπόν επιτρέπονται και σας βοηθούν στα εξής:

  • Κοιλιακοί: Μπορείτε να γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας άφοβα καθώς τους χρειάζεστε στον τελευταίο μήνα σας. Είναι το σημείο που σπρώχνετε για να βγει το μωρό, οπότε πρέπει να είναι αρκετά γυμνασμένο.
  • Τρέξιμο: Τρέξτε όσο θέλετε και εισπνεύστε καθαρό αέρα. Προσέξτε, να μην ξεπερνάτε ποτέ τις αντοχές σας. Χρειάζεστε ένα καλό σουτιέν να κρατάει το στήθος σας το οποίο μεγαλώνει εκείνη την περίοδο και είναι αρκετά πρησμένο.
  • Push-ups: Όσο σας το επιτρέπει η κοιλιά σας μπορείτε να κάνετε την συγκεκριμένη άσκηση, η οποία γυμνάζει και τα πόδια σας. Τα γυμνασμένα πόδια βοηθάνε την λεκάνη σας να είναι πιο προετοιμασμένη για τον τοκετό.
  • Καθίσματα: Απαραίτητη άσκηση που γυμνάζει τη λεκάνη σας και τα πόδια σας. Θα έχετε σίγουρα πιο εύκολη εγκυμοσύνη.
Σε οποιαδήποτε άσκηση μην υπερβαίνετε τις δυνάμεις σας, αντιθέτως σταματήστε λίγο πριν νιώσετε αρκετά κουρασμένη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.