WELL BEING FITNESS

Μόλις τελειώσατε από σκληρή προπόνηση


20 Οκτωβρίου 2013

Τί πρέπει να κάνετε αμέσως μετά;

Πώς θα νιώσετε καλύτερα μετά από μία σκληρή προπόνηση; Τί πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε την ενέργειά σας; Πώς θα φύγουν οι πόνοι από τους μύες και δε θα πονάτε την επόμενη ημέρα;

Περπατήστε χαλαρά: Αμέσως μετά από την προπόνηση, (ιδιαίτερα αν είναι τρέξιμο) θα πρέπει να συνεχίσετε να κινείστε για να συμβάλετε στη μείωση της δυσκαμψίας. Το περπάτημα κρατά το αίμα σας σε σωστή κυκλογορία και βοηθάει την επισκευή των ματεστραμμένων μυικών ιστών.

Stretch: Το stretching θα μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού και θα κάνει τους μύες σας να χαλαρώσουν.

Φορέστε στεγνά ρούχα: Θα βοηθήσει το σώμα σας να αποκτήσει τη φυσιολογική του θερμοκρασία.

Πίνετε πολλά υγρά : Είναι σημαντικό να μείνει ενυδατωμένο το σώμα σας, ειδικά με ροφήματα πλούσια σε ηλεκτρολύτες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, για την ανασύσταση των μυών σας. Είναι επίσης σημαντικό να φάτε ένα snack για να ανεβάσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας.

Πάγο σε τυχόν επώδυνες περιοχές: Εάν υπάρχουν περιοχές στο σώμα σας που νιώθετε έντονο πόνο, πρέπει να τοποθετήσετε πάγο στο σημείο για 15 περίπου λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στο πρήξιμο και θα μειώσει τις πιθανότητες για κάποια μόνιμη βλάβη .

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.