WELL BEING FITNESS

Επιτρέπεται η γυμναστική όταν είστε άρρωστοι;


3 Νοεμβρίου 2013

5626548f9b13e1c39638c9a5619d877e.jpg

Εξαρτάται από τα συμπτώματά σας.

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει ένας νόμος για τη γυμναστική και τα συμπτώματα κάποιου ιού, "Γυμνάζεστε όταν ο πόνος είναι από το λαιμό και πάνω".

Αν τα συμπτώματά σας είναι στο κεφάλι , στη μύτη σας , ή στο λαιμό δεν υπάρχει λόγος να μην γυμναστείτε. Αν είναι κάτω από το λαιμό σας  ή στο στήθος σας , καλύτερα να αποφύγετε τη γυμναστική. Οι πόνοι στα συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας είναι τα σημάδια της κούρασης. Σκεφτείτε ότι ιδιαίτερα όταν ασκείστε έντονα, χρειάζεστε και σωστές αναπνοές. Όταν λοιπόν πονάτε στο στήθος σας επιβαρύνετε την κατάστασή σας. Είναι απαραίτητο να ακούτε το σώμα σας και να δίνετε στον εαυτό σας το χώρο και το χρόνο για να αναρρώσει.

Η υγιεινή διατροφή γεμάτη αντιοξειδωτικά  και η διαμονή σας σε χώρους που ανανεώνεται ο αέρας και η θερμοκρασία είναι σε φυσιολογικά επίπεδα παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Τέλος η άσκηση σας βοηθάει στην μείωση του άγχους που συνδέεται άμεσα με το ανοσοποιητικό σας σύστημα . Το άγχος καταστρέφει το μυαλό σας , με αποτέλεσμα να προκαλεί όλεθρο στο ανοσοποιητικό σας σύστημα . Όταν είναι αυξημένα τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες , τότε η ασθένεια καραδοκεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.