WELL BEING FITNESS

Τί λάθη κάνετε στη γυμναστική και δεν χάνετε βάρος;


12 Νοεμβρίου 2013

Copy-of-large1.jpg

Προσοχή στον τρόπο, στην ώρα και στο είδος γυμναστικής που κάνετε.

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κάνοντας μόνο γυμναστική οι ελπίδες σας είναι ελάχιστες. Πρέπει να συνδυάσετε σωστή διατροφή με άσκηση για να έχετε αποτελέσματα και να δείτε διαφορά στα κιλά σας.

Επιπλέον το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε στο μεταβολισμό σας είναι να παραλείψετε το πρωινό. Πολλοί το κάνουν είτε γιατί δεν πεινάνε, ή επειδή πιστεύουν ότι θα πάρουν περιττά κιλά. Είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, καθώς όταν τρώτε πρωινό όχι μόνο αυξάνετε το μεταβολισμό σας, αλλά λαμβάνετε και την ενέργεια που χρειάζεστε για όλη την ημέρα σας. Χωρίς το κατάλληλο "καύσιμο", θα καταλήξετε με έναν πονοκέφαλο, με ζαλάδες και το πιο πιθανό είναι να μην έχετε το κουράγιο να ανταπεξέλθετε αργότερα στην προπόνηση.

Έχετε μόλις τελειώσει την προπόνησή σας, κάψατε περίπου 400 θερμίδες και τώρα είστε έτοιμοι να καταναλώσετε ένα snack. Ακόμη και τα υγιεινά snack μπορεί να έχουν πολλές θερμίδες, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι αυτό που απολαμβάνετε δεν αναιρεί όλες τις καύσεις θερμίδων που κάνατε πριν.

Έχετε δίκιο ότι οι ασκήσεις που αφορούν την οικοδόμηση των μυών μέσω της κατάρτισης δύναμης είναι εξαιρετικά σημαντικές. Αυτο συμβαίνει όμως όταν πρόκειται για την καύση θερμίδων. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπετε τις αερόβιες ασκήσεις. Θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες, να μειώσετε το συνολικό σωματικό λίπος σας και να δυναμώσετε τους μύες σας.

Τέλος ένα γρήγορο περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανέβει η διάθεσή σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αιματός σας. Δυστυχώς όμως δεν είναι ένα είδος γυμναστικής για να κάψετε θερμίδες. Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας , θα πρέπει να ασκήστε για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα και θα πρέπει να κάνετε από όλα τα είδη γυμναστικης περπάτημα, αερόβια άσκηση και ασκήσεις που δυναμώνουν τους μύες.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.