WELL BEING FITNESS

Γιατί η άσκηση είναι τόσο σημαντική;


3 Απριλίου 2015

Τι είναι η άσκηση; Η άσκηση είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί το σώμα σας, για να κινηθεί πιο γρήγορα από το κανονικό. Όντας ενεργοί, όχι μόνο θα νιώθετε πιο καλά, αλλά θα έχετε περισσότερη ευεξία και υγεία για το υπόλοιπο της ζωή σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ψάξουν έναν λόγο για να αρχίσουν μια σωματική δραστηριότητα. Και οι κυριότεροι λόγοι είναι, επειδή θέλουν να χάσουν βάρος ή επειδή έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας που απαιτεί δραστηριότητα. Όποια και αν είναι η αιτία, το σημαντικό είναι ότι όλοι πρέπει να ασκούμαστε, για να έχουμε υγεία και για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε φόρμα. Επιπλέον, ένα άλλο σημαντικό που προσφέρει η σωματική δραστηριότητα είναι ότι μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.

Για να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα, πρέπει να τη γνωρίζετε και να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Τα τρόφιμα επίσης, θα επηρεάσουν την άσκηση, δεδομένου ότι σας δίνουν τα καύσιμα για να συνεχίσετε. Ενσωματώνοντας τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, θα έχετε περισσότερη ενέργεια, για να γυμναστείτε. Επίσης, η σωματική δραστηριότητα άσκηση είναι σημαντική, διότι μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, την εμφάνιση υψηλής πίεσης του αίματος, τον καρκίνο και άλλες ασθένειες. Επιπλέον, ενισχύει την οστική πυκνότητα, βελτιώνει τη στάση του σώματος και συμβάλει στην διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Ένα συχνό ερώτημα είναι πόσο πρέπει να ασκήστε. Αν είστε εντελώς αρχάριοι, ξεκινήστε αργά για να αποφύγετε τον τραυματισμό των μυών και των τενόντων. Ξεκινήστε με ήπιους ρυθμούς και βρείτε τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει. Ο στόχος είναι να αυξάνετε σταδιακά το επίπεδο δυσκολίας, και να μην βιάζεστε να δείτε τα αποτελέσματα. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε προπόνηση, φροντίστε να κάνετε διατάσεις, καθώς αυτό θα σας κάνει πιο ευέλικτους.

Υπάρχουν πολλά είδη άσκησης που μπορείτε να συμμετέχετε, εκτός από να ενταχθείτε σε ένα γυμναστήριο, το οποίο μπορεί και να το βαριέστε. Θα μπορούσατε να πάτε για κολύμπι, τρέξιμο, μαθήματα χορού, ποδηλασία. Προσπαθήστε να επιλέξετε ασκήσεις που ταιριάζουν στην καθημερινή σας ρουτίνα, όπως το περπάτημα στα καταστήματα, αντί να πάρετε το αυτοκίνητο ή προτιμήστε τις σκάλες αντί τον ανελκυστήρα. Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητα σας για να γυμνάζεστε, χωρίς να σκέφτεστε ότι κάνετε μια μορφή άσκησης. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο να εντάξετε τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σας, όμως στη πορεία θα διαπιστώσετε ότι, θα νιώθετε ευεξία και θα αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.