WELL BEING FITNESS

Γιόγκα & ευτυχία: Πως συνδέονται;


18 Οκτωβρίου 2015

6cfce37bc5849cb75d2a68c8d5ef28b4καθετ.jpg

Η γιόγκα είναι κατάλληλη για όλους, ακόμα και για εκείνους που γυμνάζονται για πρώτη φορά στη ζωή τους. Είναι μια εναλλακτική μορφή άσκησης που κερδίζει όλο και πιο πολλούς θαυμαστές στον δυτικό κόσμο και δυναμώνει το σώμα αλλά ταυτόχρονα χαρίζει ψυχική ηρεμία. Με τη γιόγκα δουλεύουν και οι δύο πλευρές του σώματος, χαρίζοντας μια πιο ευθύγραμμη σπονδυλική στήλη, μια συμμετρία και μια ισορροπία του νευρικού συστήματος. Εκτός όμως από τη σωματική ευεξία, μπορεί η γιόγκα να μας κάνει ευτυχισμένους; Μια έρευνα απαντάει θετικά στο ερώτημα και μας αποκαλύπτει πόσες φορές πρέπει να κάνουμε την εβδομάδα, ώστε να νιώσουμε ψυχική ανάταση. Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη στην Εφημερίδα της Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής για να νιώσουμε ευτυχισμένοι, πρέπει να κάνουμε πάνω από τρεις συνεδρίες γιόγκα την εβδομάδα.

Στην μελέτη που διεξάχθηκε οι ερευνητές σύγκριναν άτομα που έκαναν γιόγκα περισσότερο από 3 ημέρες την εβδομάδα, με εκείνους που ασκούνταν 2 ή λιγότερες ημέρες. Μετά από 3 μήνες τακτικής πρακτικής, οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν καλύτερα, νιώθανε πιο ήρεμοι, είχαν λιγότερο άγχος και αισθανόντουσαν ευτυχισμένοι. Ωστόσο, όσοι δεν έκαναν τόσο συχνά γιόγκα, παρουσίασαν μικρές βελτιώσεις στους παραπάνω τομείς. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι στάσεις του σώματος και οι αναπνοές στη γιόγκα μειώνουν τις ορμόνες του στρες, βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν το άγχος. Έτσι όσο πιο πολύ πρακτική κάνετε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα νιώθετε και η ένταση της ημέρας θα φεύγει μακριά. Το μόνο λοιπόν, που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το στρωματάκι σας, που είναι απαραίτητο για κάθε γιόγκι και να αρχίσετε τα μαθήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.