WELL BEING FITNESS

Οι κυριότεροι λόγοι που η άσκηση μας κάνει ευτυχισμένους


9 Οκτωβρίου 2015

Dollarphotoclub_62622778-1024x794καθεα.jpg

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση κάνει καλό στην υγεία. Διατηρεί το βάρος υπό έλεγχο, δυναμώνει τους μύες και μας κρατάει δραστήριους. Όμως, γνωρίζετε, ότι μπορεί να σας κάνει και πιο ευτυχισμένους; Είναι αλήθεια. Γιατί αν ασκήστε τακτικά, θα παρατηρήσετε ότι έχετε λιγότερο άγχος και νιώθετε πιο χαρούμενοι. Παρακάτω θα δείτε μερικούς λόγους, που η άσκηση σας κάνει ευτυχισμένους.

Καταρχήν όταν ασκήστε, απελευθερώνονται κάποιες χημικές ουσίες, όπως είναι η ντοπαμίνη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα της ευτυχίας και της ευχαρίστησης. Πιο συγκεκριμένα η ντοπαμίνη έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία. Και ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την παραγωγή της, είναι η σωματική δραστηριότητα.

Η άσκηση μειώνει το άγχος. Όταν κάνετε μια σωματική δραστηριότητα, διώχνετε μακριά όλες σας τις ανησυχίες της ημέρας και έχετε λιγότερο στρες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και μειώνονται οι ορμόνες που σας προκαλούν άγχος. Και λιγότερο στρες ισούται με μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Μπορεί μερικές μέρες να νιώθετε πολύ κουρασμένοι για να ασκηθείτε και έτσι προτιμάτε να χαλαρώσετε. Όμως, δεν έχει σημασία πόσο εξαντλημένοι είστε, γιατί η άσκηση θα αυξήσει την ενέργεια σας και θα αισθάνεστε άλλος άνθρωπος. Έτσι την επόμενη φορά που θα ονειρεύεστε τον καναπές σας, συγκεντρώστε όλη σας την ενέργεια και πηγαίνετε για προπόνηση. Το πιο πιθανό είναι ότι, μετά θα έχετε αποκτήσει και πάλι τη χαμένη σας ενέργεια.

Η άσκηση κάνει κάτι το μαγικό δίνοντας σας ψυχική δύναμη. Εκεί που νιώθατε την αυτοεκτίμηση σας στα πατώματα, ξαφνικά γυμνάζεστε και αντικρίζετε το σώμα σας με άλλο μάτι. Αποκτάτε και πάλι τη χαμένη σας εμπιστοσύνη και είστε πιο σίγουροι και πιο δυνατοί, έτοιμοι να κατακτήσετε όλους σας τους στόχους. Άρα, την επόμενη φορά, που θα νιώσετε άγχος, θλίψη ή ότι δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, πηγαίνετε να ασκηθείτε και η ζωή σας θα γίνει πιο φωτεινή και χαρούμενη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.