WELL BEING FITNESS

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά


27 Ιουνίου 2016

764f9e322ad3e8a5f5f2905612b6ae6b.jpg

Τι σημαίνει καλοκαίρι; Σημαίνει θάλασσα, παραλία, ανεμελιά και βραδινές βόλτες. Εκτός όμως από αυτά, καλοκαίρι σημαίνει ζέστη, μαγιό και crop top. Η εποχή επιβάλλει να ντυνόμαστε λίγο πιο χαλαρά και να φαίνεται η κοιλίτσα μας. Τι γίνεται όμως αν το σώμα μας δεν έχει αποκτήσει την καλοκαιρινή του μορφή; Καταρχήν πρέπει να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο βασικός ένοχος. Και συνήθως δεν είναι άλλος από το λίπος, το οποίο δημιουργεί το αντιαισθητικό σωσίβιο γύρω από τη μέση. Και τώρα που βρήκαμε τον ένοχο, πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε εγκαίρως, ώστε να βγούμε στις παραλίες με σμιλεμένους κοιλιακούς. Προλαβαίνουμε; Κι όμως προλαβαίνουμε και θα δείτε πώς, αν συνεχίσετε την ανάγνωση.

Τα καλά νέα είναι ότι οι επιστήμονες βρήκαν ποια άσκηση είναι πιο αποτελεσματική για να διώξουμε το λίπος από την κοιλιά. Οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος σε μια μελέτη χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, όπου η μια έκανε αερόβιες ασκήσεις σε συνδυασμό με βάρη και η άλλη ομάδα έκανε Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση (HIIT).  Η ομάδα που έκανε HIIT προπόνηση έχασε συνολικά περισσότερο βάρος αλλά και περισσότερους πόντους στην περιφέρεια της μέσης, παρουσιάζοντας μείωση του σπλαχνικού λίπους, σε σύγκριση με την ομάδα που ακολουθούσε αερόβιες και με βάρη ασκήσεις. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Medicine and Physical Fitness και κατέληξε ότι η HIIT προπόνηση είναι το κλειδί για όσους θέλουν να χάσουν λίπος σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράλληλα να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα.

Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση περιλαμβάνει ένα χρονικό διάστημα έντονης γυμναστικής, το οποίο ακολουθεί μια άσκηση σε πιο χαλαρή ένταση ή και διάλειμμα μερικών δευτερολέπτων. Οι ασκήσεις είναι αρκετά έντονες, ώστε ο ασκούμενος να φτάνει στο ανώτατο όριο των καρδιακών παλμών. Αυτό το είδος προπόνησης διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό όσο αφορά τη διαδικασία καύσης του λίπους. Το HITT είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Αν λοιπόν θέλετε να βγείτε στις παραλίες με κοιλιακούς φέτες, προλαβαίνετε και πλέον το πιστοποιεί και η επιστήμη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.