WELL BEING FITNESS

Δείτε τα καλύτερα apps για ασκήσεις στην εγκυμοσύνη


1 Σεπτεμβρίου 2016

Pregnancy-Photo-1_LR_Colour.jpg

Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια της ζωής μας, αρκεί να την προσαρμόζουμε ανάλογα με την περίπτωση. Έτσι και κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την άσκηση, αλλά να βρούμε ποια είναι η κατάλληλη και ποια μας ταιριάζει καλύτερα. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να ωφελήσει τόσο εσάς όσο και το μωρό σας. Οι έγκυες αντιμετωπίζουν συνήθως κάποια κοινά προβλήματα, όπως είναι κράμπες, δυσκοιλιότητα ακόμα και εναλλαγές στη διάθεση αλλά και διακυμάνσεις στο βάρος. Αν και εσείς αντιμετωπίζετε τα παραπάνω τότε η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να νιώσετε πολύ καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά.

Και επειδή μπορεί να σας φαντάζει πολύ δύσκολο και κουραστικό να τρέχετε στα γυμναστήρια, σας έχω τη λύση.  Και ποια είναι; Να γυμναστείτε από το σπίτι σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Πώς θα το πετύχετε; Είναι πολύ απλό, δεν έχετε παρά να διαλέξετε μια ή και όλες από τις παρακάτω εφαρμογές που σας παραθέτω και θα είστε δραστήριες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πριν δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εφαρμογές να επισκεφτείτε πρώτα το γιατρό σας, ώστε να συζητήσετε ποιο είδος σωματικής δραστηριότητας είναι το κατάλληλο για τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας.

Kegel Trainer

Οι ασκήσεις Kegel  βοηθάνε τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, αλλά είναι απαραίτητες για τις έγκυες. Η ενίσχυση των μυών της πυέλου μπορεί να σας βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια αλλά και μετά  την εγκυμοσύνη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει 10 διαφορετικές ασκήσεις ώστε να γυμνάσετε όλους του μύες.

Pregnancy Exercise: Weekly Workout

Αυτή η εφαρμογή περιέχει διάφορες ασκήσεις προσαρμοσμένες ανάλογα με το μήνα που βρίσκεστε. Επίσης τα βίντεο που έχει σας εξηγούν ποιες μυϊκές ομάδες γυμνάζετε, καθώς και τις τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Pregnancy Pelvic Floor Plan

Η ακράτεια ούρων είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλες τις έγκυες, το οποίο μπορεί να συνεχιστεί για λίγο καιρό και μετά τον τοκετό. Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να σας βοηθήσουν στο να αποτρέψετε την ακράτεια. Χρησιμοποιώντας αυτή την εφαρμογή μπορείτε να ρυθμίσετε την υπενθύμιση, ώστε να μην ξεχνάτε τις ασκήσεις που πρέπει να κάνετε και επίσης σας παρέχει πληροφορίες ευεξίας ανάλογα με το στάδιο της εγκυμοσύνης.

Pregnancy Workout Today

Αυτή είναι μια εφαρμογή η οποία παρακολουθεί τη συνολική φυσική σας κατάσταση και ευεξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Διαθέτει ασκήσεις για κάθε στάδιο αλλά χρησιμεύει και σαν οδηγός ευεξίας. Για παράδειγμα περιλαμβάνει θέματα σχετικά με ποιες ασκήσεις να αποφεύγετε και ποιους κανόνες να ακολουθείτε, ώστε να γυμνάζεστε με ασφάλεια.

Pregnant and FIT

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει 75 διαφορετικές ασκήσεις για να επιλέξετε ποια σας ταιριάζει καλύτερα. Η κάθε άσκηση περιλαμβάνει και στρέτσινγκ καθώς και επιλογή του βαθμού δυσκολίας, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Pregnancy Workout Advisor

Είναι μια εφαρμογή που περιέχει λίγο από όλα. Έχει προπονήσεις σχεδιασμένες για κάθε στάδιο εγκυμοσύνης, δίνει οδηγίες για το πώς να κοιμάστε καθώς μεγαλώνει η κοιλιά σας, ώστε να νιώθετε άνετα και επίσης περιέχει εικονογραφημένες οδηγίες.

Prenatal Workouts

Αν ψάχνετε για ασκήσεις χωρίς πολλές απαιτήσεις, δοκιμάστε αυτή την εφαρμογή. Είναι βασισμένη σε ασκήσεις γιόγκα, οι οποίες διαρκούν 20 λεπτά και δεν απαιτείται εξοπλισμός ούτε ειδικός ρουχισμός. Έτσι μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε.

Sculpt My Pregnancy

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει πόνους ειδικά στην πλάτη, γι αυτό και έχετε ανάγκη από διατάσεις και ασκήσεις που θα ανακουφίσουν την πλάτη σας. Οι προπονήσεις που υπάρχουν στην εφαρμογή έχουν σχεδιαστεί από πιστοποιημένο φυσιοθεραπευτή και γυμναστές, με σκοπό την αύξηση της δύναμης, της ευελιξίας και την καλύτερη ισορροπία.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.