WELL BEING FITNESS

Γίνεται να αποκτήσεις το σώμα της Teyana Taylor χωρίς γυμναστική;


1 Σεπτεμβρίου 2016

teyana50145.jpg
Από τη στιγμή που έγινε η πρεμιέρα του νέου video clip του Kanye West με πρωταγωνίστρια την Teyana Taylor (και το σύζυγο της, παίκτη του NBA, Iman Shumpert, ολόκληρος ο κόσμος μιλάει για το καλλίγραμμο, καλογυμνασμένο και γεμάτο καμπύλες σώμα της.
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε την εξαίρεση, πόσο μάλλον όταν διαβάσαμε κιόλας συνέντευξή της στην οποία αποκάλυπτε πως ούτε γυμναστική κάνει, ούτε και κάποια ιδιαίτερη διατροφή, απλά χορεύει! Όπως καταλαβαίνετε κάποιο σαγόνι έπεσε (το δικό μας), μερικά μηνύματα μέσα στο βράδυ στάλθηκαν (στη φίλη και γυμνάστριά μας) και το μέγα ερώτημα τέθηκε: Μα είναι ποτέ δυνατό αυτό το σώμα να αποκτήθηκε χωρίς ιδιαίτερο κόπο;
Η Σοφία Περδίκη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ και AF studies και Personal trainer στο Complete Training μας έδωσε τη δική της εξήγηση για το αν τελικά αυτό το κορμί μπορεί να αποκτηθεί απλά και μόνο χορεύοντας, ακόμα και πολύ.
" Καταρχήν, αν κάνετε μόνο αερόβια άσκηση (όπως χορό) μάλλον θα αποκτήσετε πολύ καλή αντοχή και ίσως να κάψετε και λίπος. Το θέμα είναι ότι η αερόβια άσκηση δε κάνει τίποτε για τους μύες (ανάπτυξη της μυϊκής μάζας= υψηλός μεταβολισμός), ούτε στις ορμόνες, που προκαλούν φυσικό μεταβολισμό (κάψιμο λίπους- αύξηση της μυϊκής μάζας). Επίσης, η αερόβια άσκηση δεν συντηρεί τη μυϊκή μάζα, κάτι που φαίνεται έντονα πως έχει η Teyana. Η μοναδική λύση για συντήρηση των μυών για να δουλεύει και να καίει θερμίδες η “μηχανή” του σώματος είναι η άσκηση με αντιστάσεις. Οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν μονό αερόβια άσκηση θα έχουν πολύ δύσκολη αποστολή για να φτάσουν το σώμα το οποίο φαντάζονται, όπως αυτό της Taylor.
Ίσως, ο πιο δημοφιλής μύθος του fitness είναι η εντύπωση πως όταν μια γυναίκα αγγίξει τα βάρη, κινδυνεύει να γίνει υπερβολικά μυώδης. Οι γυναίκες δεν παράγουν, ούτε μπορούν να παράγουν με φυσικό τρόπο την ορμόνη, που καθορίζει τους άντρες από τις γυναίκες, την τεστοστερόνη. Παράγουμε μεν τεστοστερόνη, αλλά σε ποσότητες που σε σύγκριση με την παράγωγη των αντρών είναι ελαχίστη. Η τεστοστερόνη είναι μια από τις ορμόνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αύξηση της μυϊκής μάζας και είναι γι’ αυτό οι άντρες έχουν πιο πολύ μυϊκή μάζα από τις γυναίκες. Συνεπώς είναι αδύνατο για μια γυναίκα να αποκτήσει μεγάλους μύες κάνοντας ασκήσεις με αντιστάσεις και χρησιμοποιώντας φυσιολογικούς τρόπους.
Υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες στην προσπάθεια τους να αυξήσουν τη μυϊκή τους μάζα, χρησιμοποιούν αναβολικά στεροειδή (συνθετική τεστοστερόνη και παράγωγα της). Η χρήση κάνει το ορμονικό περιβάλλον της γυναίκας πιο “αντρικό” για να επιτευχθεί η μεγάλη αυτή μυϊκή ανάπτυξη, με όλες φυσικά τις δυσάρεστες και επικίνδυνες παρενέργειες. Επιπλέον, οι γυναίκες αυτές έχουν ένα συνδυασμό εξαιρετικών γενετικών και μεγάλης θέλησης και διάθεσης για σκληρή προπόνηση. Ο συνδυασμός των στεροειδών, των γενετικών και της θέλησης μαζί με αρκετές ώρες βαριάς προπόνησης με βάρη τους δίνει το υπερβολικά μυώδες σώμα.
Να κλείσουμε βέβαια με ένα βασικό πλεονέκτημα της θεάς ...είναι Αφροαμερικανή! Έρευνες της ιατρικής σε σχέση με τις αθλητικές ικανότητες των μαύρων ανθρώπων είναι ένας τρόπος να τεθεί το θέμα στη σωστή του βάση. Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, οι Αμερικανοί που κατάγονται από την Αφρική φαίνεται πως έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερη οστική μάζα σε σχέση με τους λευκούς Αμερικανούς, άρα και μεγαλύτερη μυϊκή μάζα. Οι μαύροι έχουν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από τους λευκούς αντιπάλους τους, ενώ τείνουν να έχουν αναλογικά πιο λεπτή λεκάνη, φαρδύτερους ώμους και μακρύτερα πόδια".
Άρα που καταλήγουμε; Ξεκινάμε βάρη από σήμερα, σε συνδυασμό με αερόβια και διατροφή. Φυσικά και λέμε όχι στα αναβολικά. Και προσευχόμαστε στην επόμενη μας ζωή να είμαστε τουλάχιστον από το ίδιο χωριό με τον Usain Bolt.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.