WELL BEING FITNESS

Οι καλύτερες ασκήσεις για να μειώσετε την κυτταρίτιδα σε μόλις 2 εβδομάδες


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Νοεμβρίου 2018

juliette-leufke-1077364-unsplash.jpg

O αιώνιος εχθρός των γυναικών είναι η κυτταρίτιδα. Γιατί ακόμα και αν έχουμε χάσει κιλά η ενοχλητική όψη του φλοιού πορτοκαλιού είναι εκεί. Εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς και εάν θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε απαιτείται ένας συνδυασμός διατροφής και σωστής γυμναστικής.

Για να μπορέσουμε όμως να αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό, πρέπει να τον μάθουμε καλά, να γνωρίσουμε όλα τα αδύναμα σημεία του. Έτσι πρώτα θα δούμε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα και τι την προκαλεί. Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και το δέρμα έχει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά κυρίως παρατηρείται στα πόδια και το 80% του γυναικείου πληθυσμού έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει κυτταρίτιδα σε σύγκριση με τους άντρες.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Δεν υπάρχει ένας παράγοντας που προκαλεί την κυτταρίτιδα, αλλά ένας συνδυασμός. Μερικοί από αυτούς είναι:

Η γενετική προδιάθεση.

Το σωματικό βάρος και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η ηλικία, όσο μεγαλώνουμε οι πιθανότητες εμφάνισης της κυτταρίτιδας αυξάνονται.

Οι ορμόνες, οι οποίες διεγείρουν την αποθήκευση  λίπους, για σκοπούς όπως την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό

Κακή κυκλοφορία του αίματος. Λόγω της έλλειψης οξυγόνου συσσωρεύεται λίπος με αποτέλεσμα να προκύπτουν τα σημάδια της κυτταρίτιδας.

Η έλλειψη άσκησης.

Ο ήλιος. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος

Το άγχος. Ένας εξαιρετικά αγχωτικός τρόπο ζωής προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών που σχετίζονται με την κυτταρίτιδα

Διαβάστε εδώ: Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο γυμναστήριο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω μπορεί να σας πιάσει πανικός. Όμως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε γιατί λύση υπάρχει. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα σε μόλις 2 εβδομάδες.

Βήμα 1. Επιλέξτε ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα όπως ποδηλασία, πατινάζ, χορός, κολύμβηση και κωπηλασία. Συμπεριλάβετε μια ποικιλία ασκήσεων για να τονώσετε τα αποθέματα λίπους σας για να κάψετε μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων.

Βήμα 2. Κάντε 20 με 30 λεπτά αερόβιες ασκήσεις τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα. Και όσο περνάει ο καιρός αυξήσετε την ένταση και τη συχνότητα ώστε να δείτε πιο γρήγορα τα αποτελέσματα.

Bήμα 3. Συνδυάστε τις αερόβιες ασκήσεις με αντιστάσεις, έτσι ώστε να κάψετε θερμίδες και να ενδυναμώσετε τη μυική σας μάζα και στη συνέχεια να μειωθεί η κυτταρίτιδα.. Εκτελέστε οκτώ έως 12 επαναλήψεις για κάθε κύρια ομάδα μυών, συμπεριλαμβανομένων των ώμων, της πλάτης, του στήθους, των βραχιόνων, του πυρήνα, των ισχίων και των ποδιών. Να ξεκουράζετε το σώμα σας μια ημέρα μεταξύ των προπονήσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.