WELL BEING FITNESS

Τι είναι οι ασκήσεις Kegel και μετά από πόσο καιρό θα έχετε αποτέλεσμα


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Μαρτίου 2019

christopher-campbell-40367-unsplash.jpg

Η υπομονή είναι μια αρετή - ειδικά όταν πρόκειται για τις ασκήσεις Kegel. Το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει, γιατί τα οφέλη που θα αποκομίσετε είναι πολλά.  

Τι είναι όμως οι ασκήσεις Kegel και πώς πρέπει να τις κάνετε

Οι μύες που στηρίζουν την ουρήθρα σας, την ουροδόχο κύστη, την μήτρα και τον ορθό, ονομάζονται μύες του πυελικού εδάφους. Οι ασκήσεις αυτές πήραν το όνομά τους από το γυναικολόγο Arnold Kegel. Ο συγκεκριμένος γιατρός στη δεκαετία του 1940 πρότεινε στις γυναίκες να κάνουν τις ασκήσεις αυτές για να σταματήσει η ακράτεια ούρων τους. Συνήθως η ακράτεια προκύπτει μετά από φυσιολογικό τοκετό αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Το στρες και το άγχος είναι ένας ακόμα λόγος ακράτειας ούρων που βλάπτει περίπου το 70% των γυναικών.

Διαβάστε εδώ: Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο γυμναστήριο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Μετά από κάποια χρόνια οι μύες στην πυελική περιοχή χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Όταν λοιπόν κάποιες γυναίκες βήχουν, φτερνίζονται ή σηκώνουν κάποιο βάρος αντιμετωπίζουν θέμα ακράτειας.

Οι ασκήσεις Kegel  είναι πολύ απλές. Σκεφτείτε ότι προσπαθείτε να κλείσετε την κύστη και τον ορθό σας ταυτόχρονα. Αισθάνεστε σα να συμπιέζετε και να ανυψώνετε την ευαίσθητη περιοχή σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στη συγκεκριμένη περιοχή, κάνοντας την άσκηση λοιπόν θα πρέπει να νιώσετε ότι το σφίγγετε. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε συμπίεση και ανύψωση χωρίς να χρησιμοποιείτε τους κοιλιακούς μύες σας, σφίγγοντας τους γλουτούς σας, ή κρατώντας την αναπνοή σας. Θα πρέπει να γυμνάζονται μόνο οι μύες του πυελικού εδάφους. Επαναλάβετε 20 φορές την κίνηση, καθημερινά κρατώντας την ίδια στάση για πέντε με έξι δευτερόλεπτα. Θα δείτε ότι θα κουραστείτε και ότι δεν είναι κάτι τόσο εύκολο. Το αίσθημα είναι ακριβώς όπως γυμνάζετε ένα μέρος του σώματός σας που δεν έχετε γυμνάσει ποτέ.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Καθώς περνάει ο καιρός προσπαθήστε να αυξήσετε τα δευτερόλεπτα που κρατάτε τους μύες και μετά τους χαλαρώνετε. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τα δέκα δευτερόλεπτα. Μην σταματήσετε ποτέ να κάνετε τις ασκήσεις, κάντε τις μέρος της ρουτίνας σας

Έτσι, εάν κάνετε τις ασκήσεις Kegel σωστά μετά από πόσο καιρό θα αποκομίσετε τα οφέλη;

Εάν εντάξετε την τεχνική Kegel στην καθημερινή σας ρουτίνα, θα πρέπει να δείτε πρόοδο σε δυο με τρεις εβδομάδες. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως οι συγκεκριμένες ασκήσεις λειτουργούν μόνο εάν τις κάνετε σωστά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως έχει αποδειχθεί ότι οι ασκήσεις Kegel βοηθούν για ένα καλύτερο σεξ, γιατί δυναμώνουν τους μύες του κόλπου, έτσι οι γυναίκες φτάνουν ευκολότερα σε οργασμό. Και σύμφωνα με τους ειδικούς και μόνο με τη συγκεκριμένη σύσπαση την ώρα της ερωτικής πράξης, η γυναίκα μπορεί να επιτύχει οργασμό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.