WELL BEING FITNESS

Εβδομάδα 1η: Ανακαλύψτε τα τσάκρα και απελευθερώστε τη στάσιμη ενέργεια από το σώμα σας


16 Ιουλίου 2019

form-05sa3cuan9s-unsplash.jpg

Chakra (τσάκρα) στα Σανσκριτικά σημαίνει τροχός. Είναι τροχοί ενέργειας που βρίσκονται κατά βάση στη σπονδυλική στήλη.

Όταν αναφερόμαστε στα Chakras μιλάμε για αιθερική ανατομία. Δηλαδή δεν μπορούμε να τα δούμε, καθώς είναι αόρατα. Όμως υπάρχουν σαν κύκλοι ενέργειας στο σώμα μας. Όταν ασθενούμε είτε ψυχικά, είτε σωματικά αυτά τα ενεργειακά κανάλια μπλοκάρονται.

Σύμφωνα με τα κείμενα της Yoga υπάρχουν 88.000 ενεργειακά κέντρα αλλά 7 είναι τα πιο βασικά.

Κάθε εβδομάδα θα σας προτείνω θέσεις της Yoga που μπορούν να βοηθήσουν στο ξεμπλοκάρισμα αυτών των κέντρων.

Εβδομάδα 1η

Μουλαντάρα Chakra ( Το Chakra της βάσης)

Βρίσκεται στην βάση της σπονδυλικής στήλης μεταξύ πρωκτού και κόκκυγα. Το χρώμα του είναι κόκκινο και συσχετίζεται με τα οστά και το αίμα.

Θέση 1

Σουκάσανα (οκλαδόν)

Καθίστε σε ένα στρώμα ή σε ένα μαξιλάρι. Φέρτε τα πόδια σας σε θέση οκλαδόν. Μείνετε ακίνητοι και αισθανθείτε την λεκάνη σας στην γη.

Θέση 2

Βιραμπαντράσανα 2 (Πολεμιστής 2)

Σηκωθείτε αργά. Ανοίξτε τα πόδια και τα χέρια σας στο πλάι. Οι αστράγαλοι και οι καρποί να είναι σε μια ευθεία. Γυρίστε το δεξί πέλμα δεξιά και λυγίστε το γόνατο σας. Το αριστερό πέλμα στρέφεται προς τα μπροστά και διαγώνια. Ιδανικά ευθυγραμμίστε την καμάρα του μπροστινού πέλματος με την πτέρνα του πίσω ποδιού. Μείνετε για 5-6 αναπνοές. Νιώστε το άνοιγμα των ισχίων. Αλλάξτε πόδι

Θέση 3

Ταντάσανα (Βουνό)

Ελάτε σε όρθια θέση. Ενώστε τα πέλματά σας. Αισθανθείτε δυνατοί από τα πόδια μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Μείνετε 8-10 αναπνοές και αισθανθείτε να γειώνεστε. Αισθανθείτε δυνατοί και ακλόνητοι.

Θέση 4

Σαβάσανα

Ξαπλώστε στο έδαφος. Αφεθείτε στην βαρύτητα του σώματός σας. Μείνετε για 5-10 λεπτά. Αναπνεύστε συνειδητά και ελευθερώστε τις εντάσεις σας στη γη.

Επαναλάβετε τις παραπάνω θέσεις για 7 ημέρες.

Σας προτείνω να εφαρμόζετε τις θέσεις το πρωί. Ωστόσο ακούστε το σώμα σας και βρείτε την κατάλληλη ώρα για εσάς.

Γειωθείτε και απολαύστε την στιγμή.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.