WELL BEING FITNESS

Εβδομάδα 5η: Ενεργοποιήστε το μαγευτικό τσάκρα του λαιμού


20 Αυγούστου 2019

Εβδομάδα 5η: Ενεργοποιήστε το μαγευτικό τσάκρα του λαιμού

Το πέμπτο Τσάκρα βρίσκεται στο λαιμό. Σχετίζεται με τον θυρεοειδή, τους πνεύμονες, τις φωνητικές χορδές και τους βρόγχους. Το χρώματα του είναι μπλε.

Η ενεργοποίηση του φέρνει αποφασιστικότητα. Βοηθάει στην επικοινωνία και στην αυτοέκφραση.

jenny.gr

Οι θέσεις που το ενεργοποιούν είναι οι εξής: 

- Γέφυρα (Σέτου Μπαντάσανα)

Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα σας. Λυγίστε τα γόνατα σας και πλησιάστε τα πέλματα προς τη λεκάνη σας. Κρατήστε τα πέλματα στο άνοιγμα της λεκάνης. Εισπνεεύστε και σηκώστε σταδιακά τη λεκάνη και τη μέση σας από το έδαφος. Ενώστε την ωμοπλάτη σας και μακρύνετε τα χέρια σας προς τα πέλματα. Μείνετε 5-8 αναπνοές.

- Το άροτρο (χαλάσανα)

Μείνετε ξαπλωμένοι. Σηκώστε και τα δυο πόδια ψηλά. Στείλτε τα πόδια σας προς τα πίσω ώστε να σηκωθεί η λεκάνη και η μέση από το στρώμα. Προσπαθήστε να φέρετε τα πόδια σας προς το έδαφος και παράλληλα με το σώμα σας. Προσοχή να μην πιέσετε τον αυχένα σας. Μείνετε 5-8 αναπνοές.

- Κεράκι (Σαλάμπα Σαρβανγκάσανα)

Από την προηγούμενη θέση, το άροτρο Λυγίστε τα γόνατα σας προς το μετωπό σας. Στηρίξτε με τις παλάμες σας την μέση σας και τεντώστε ήρεμα και τα δυο πόδια προς το ταβάνι. Ενώστε των ωμοπλάτη σας και ανεβάστε τα πόδια όσο πιο κατακόρυφα γίνεται. Παραμείνετε για 5 αναπνοές και βγείτε από την θέση λυγίζοντας τα πόδια σας και κατεβάζοντας την μέση σας σταδιακά.

Να θυμάστε να αναπνέετε και να παρατηρείτε την περιοχή του λαιμού.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.