WELL BEING FITNESS

Εβδομάδα 7η: Ενεργοποιήστε το Τσάκρα της Κορυφής και πραγματοποιείστε το τελευταίο βήμα για να μπείτε στο στάδιο της διαφώτισης


29 Αυγούστου 2019

Εβδομάδα 7η: Ενεργοποιήστε το Τσάκρα της Κορυφής και πραγματοποιείστε το τελευταίο βήμα για να μπείτε στο στάδιο της διαφώτισης

Το έβδομο Τσάκρα βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής. Σχετίζεται με το όργανο της υπόφυσης και είναι η σύνδεση μας με το Θείο. Σχετίζεται με την ανώτερη επικοινωνία, την έμπνευση, την τέχνη και την πίστη. Το χρώμα του είναι το λευκό ή μωβ.

Το συγκεκριμένο Τσάκρα πέρα από τις θέσεις ενεργοποιείται όταν προσφέρουμε. Ο εθελοντισμός, η βοήθεια η καλοσύνη και η ευγένεια το τονώνουν. 

jenny.gr

Οι θέσεις είναι οι παρακάτω. 

- Λωτός (Παντμάσανα)

Καθίστε οκλαδόν. Περάστε το δεξί πέλμα πάνω στον αριστερό μηρό και το αριστερό πέλμα στον δεξί μηρό. Εάν η παραπάνω θέση είναι απαιτητική για το σώμα σας, καθίστε απλά οκλαδόν. Οραματιστείτε ένα λωτό με 1000 πέταλα πάνω από το κεφάλι σας.

- Στήριξη στο κεφάλι (Σαλάμπα Σιρσασανα)

Οφείλω να σημειώσω ότι αυτή η θέση χρειάζεται πρακτική και εμπειρία στη Yoga. Εάν ασκείστε στο σύστημα τοποθετήστε την κορυφή της κεφαλής στο έδαφος και σηκώστε τα πόδια ψηλά. Χρησιμοποιήστε τοίχο εάν δυσκολεύεστε.

Οι αρχάριοι ελάτε σε όρθια θέση. Ανοίξτε τα πόδια στο πλάι στο άνοιγμα των χεριών σας όταν βρίσκονται σε απαγωγή. Σκύψτε μπροστά προσπαθώντας να ακουμπήσετε το κεφάλι στο έδαφος (πρασάριτα παντοτανάσανα). Ακούστε το σώμα σας. Μην ζοριστείτε. Εάν δυσκολεύεστε μην κάνετε αυτές τις θέσεις.

- Το Δέντρο (Βρκσασανα)

Σταθείτε όρθιοι με κλειστά τα πόδια. 
Λυγίστε το δεξί γόνατο και τοποθετήστε το δεξί πέλμα στο εσωτερικό του αριστερού μηρού. Ανοίξτε το δεξί γόνατο προς τα έξω. Βρείτε την ισορροπία σας. Σταθείτε για 5 αναπνοές και αλλάξτε.

- Το Πτώμα (Σαβάσανα)

Ξαπλώστε στο έδαφος. Χαλαρώστε τα χέρια και τα πόδια. Αναπνεύστε ήρεμα και συνειδητά. Νιώστε την ύπαρξη σας. Αισθανθείτε ένα με το Όλον. Αφεθείτε και ανακαλύψτε το εσωτερικό σας φως.

Αυτές τις 7 εβδομάδες γνωρίσαμε τα 7 βασικά Τσάκρα. Είδαμε κάποιες βασικές θέσεις ενεργοποίησης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δρόμος σταματάει εδώ. Εύχομαι να εμπνευστήκατε και να χαλαρώσατε.

Καλή πρακτική.

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.