Μικρά μυστικά για να αγαπήσετε το σώμα σας

Ιωάννα Κολιακουδάκη
Πέμπτη 31 Οκτώβριος 2019

«Έχω ψωμάκια, έχω μπράτσα», είμαι παχιά», το δέρμα μου είναι χαλαρό…», είναι μερικές από τις εκφράσεις που έχω ακούσει τα χρόνια που εργάζομαι στον χώρο του fitness και της υγείας.
Θα συμφωνήσω ότι η άσκηση γίνεται για να βελτιώσει το σώμα και να προλάβει συχνές μυοσκελετικές παθήσεις. Θα συμφωνήσω ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει κιλά, έχουν μεταμορφώσει το σώμα τους και παράλληλα την ζωή τους. Όμως διαφωνώ με το προσωπικό bullying που κάνει ο καθένας στο σώμα του. 

Δυστυχώς στις μέρες μας, τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία αρχίζουν να μιλάνε για το γεγονός ότι είναι «πιο παχιά» και τις περισσότερες φορές αυτή η ανησυχία διαρκεί για όλη τους τη ζωή. Γυναίκες και άντρες προσπαθούν να δημιουργήσουν τους τέλειους κοιλιακούς, τους τέλειους προσαγωγούς και γενικά να πετύχουν την τέλεια σωματική διάπλαση. Όμως τέλειο δεν υπάρχει. Υπάρχει ο στόχος του κάθε ανθρώπου και αυτό που είναι καλύτερο για την υγεία του.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το σώμα μας είναι ναός που θέλει φροντίδα, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι πως πρώτα πρέπει να το αγαπήσουμε. Και πιστεύω τα αποτελέσματα μιας τέτοιας απόφασης θα είναι πολύ καλύτερα από εκείνα όταν χάνεις βάρος. Ας δούμε παρακάτω μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε το σώμα σας.

Όταν ξυπνάτε το πρωί…

Πείτε μια όμορφη κουβέντα στον εαυτό σου. 

Πιείτε νερό.

Πηγαίνετε για περπάτημα, βγάλτε τον σκύλο σας βόλτα, πήγαινετε στο γυμναστήριο. (Εάν δεν είστε πρωινοί τύποι πηγαίνετε το απόγευμα)

Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι και χορέψτε.

Η δική μου ρουτίνα έχει ως εξής:

Ξυπνάω το πρωί, βάζω μουσική, χορεύω, ετοιμάζομαι, πάω στη δουλειά με τα πόδια και αποφεύγω όσο μπορώ το αυτοκίνητο, κάνω μια ώρα  προπόνηση καθημερινά (Yoga, Pilates, Βαράκια) και το μεσημέρι ξεκουράζομαι μισή ώρα. Όταν τελειώσει η ημέρα μου και γυρίσω στο σπίτι, λίγο πριν κοιμηθώ κάνω 5 λεπτά αναπνοές.

Φτιάξτε τη δική σας ρουτίνα και απολαύστε την.  Όλοι έχουμε άσχημες στιγμές, όλοι θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στο σώμα μας. Ας ξεκινήσουμε με μια διαφορετική προσέγγιση.: αγαπώ το σώμα μου και θέλω το καλύτερο για αυτό. 

Από την Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.