WELL BEING FITNESS

Οι καλύτερες ασκήσεις για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση


Ιωάννα Κολιακουδάκη

22 Ιανουαρίου 2020

Οι καλύτερες ασκήσεις για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μια σημαντική μεταβατική περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Είναι μια υπενθύμιση πως πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει είναι να παραμείνει δραστήρια.

Όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι έχω διαπιστώσει πως οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται. Φοβούνται ότι αυτή η διαδικασία σηματοδοτεί το τέλος. Το τέλος της θηλυκότητας, το τέλος της σεξουαλικής ζωής, το τέλος της νεότητας.

jenny.gr

Τα βασικότερα συμπτώματα που εκδηλώνονται την περίοδο πριν την εμμηνόπαυση (μήνες ή και χρόνια πριν σταματήσει η περίοδος) είναι:

Ακανόνιστη περίοδος

Κολπική ξηρότητα

Νυχτερινή εφίδρωση

Προβλήματα στον ύπνο

Εναλλαγές στη διάθεση

Αύξηση βάρους/επιβράδυνση μεταβολισμού

Αδύναμα μαλλιά, ξηρό δέρμα

Απώλεια όγκου από τον μαστό

Η άσκηση ανεβάζει την ψυχολογία της γυναίκας, την βοηθάει να διατηρήσει τη σιλουέτα της και μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. 

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικές ασκήσεις που βοηθούν. 

Προμηθευτείτε βαράκια του ενός κιλού 

Σταθείτε όρθιες με λίγο λυγισμένα τα γόνατα. Ανοίξτε τα χέρια στο πλάι και κατεβάστε. (Εκτάσεις ώμων) Επαναλάβετε 15 φορές 

Σταθείτε όπως πριν τεντώστε τα χέρια προς τα κάτω και λυγίστε τους αγκώνες σας. (Δικέφαλοι) Επαναλάβετε 15 φορές 

Λυγίστε τους αγκώνες σας στο πλάι και κρατήστε τα χέρια σε ορθή γωνία (χέρια κάκτου) στρίψτε τον κορμό σας δεξιά και αριστερά. Διατηρείστε την λεκάνη σταθερή. 20 επαναλήψεις.

Λυγίστε τα γόνατα σα να κάθεστε σε μια καρέκλα. Φροντίστε τα γόνατα να βρίσκονται πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών. Τεντώστε τα χέρια προς τα κάτω και λυγίστε τους αγκώνες πλάι στο στήθος. (Ανοιχτή Κωπηλατική) Επαναλάβετε 15 φορές 

Απολαύστε την κάθε περίοδο. Η θετική αντιμετώπιση  των καταστάσεων βελτιώνει τη ζωή.

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center. Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα tips ακολουθήστε με στο Instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.