WELL BEING FITNESS

Πώς θα ξεπιαστείτε εάν δουλεύετε πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή


Ιωάννα Κολιακουδάκη

1 Μαΐου 2020

 Πώς θα ξεπιαστείτε εάν δουλεύετε πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή

Καθημερινά μιλάω με μαθητές μου,  που πλέον εργάζονται στο σπίτι και λόγω της ακινησίας νιώθουν περισσότερο πιασμένοι από πριν. 

Πολλοί διαμαρτύρονται λέγοντας: « Πλέον δεν οδηγώ για να αλλάξω στάση σώματος ή να αλλάξω παραστάσεις» , «Δουλεύω περισσότερο από πριν, άρα κάθομαι περισσότερο από πριν» , «Δεν περπατάω καθόλου, μόνο πάω από το σαλόνι στην κουζίνα και από την κουζίνα στην κρεβατοκάμαρα» 

jenny.gr

Η ζωή όλων έχει πάρει μια νέα μορφή, αλλά σύντομα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα.  Ωστόσο υπάρχουν εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να ξεπιαστείτε. 

Καθιστή θέση 

Καθίστε σε μια καρέκλα τεντώστε τα χέρια σας ψηλά. Πλέξτε τα δάχτυλα σας και κάμψτε τον κορμό σας δεξιά. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε πλευρά.

Στην ίδια θέση φέρτε το δεξί σας χέρι ψηλά και λυγίστε τον αγκώνα σας, θέλοντας η παλάμη σας να φτάσει προς την πλάτη. Ανοίξτε το αριστερό χέρι στο πλάι και λυγίζοντας τον αγκώνα, προσπαθήστε η αριστερή παλάμη να φτάσει τη δεξιά. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε χέρια.

Τεντώστε και τα δύο χέρια μπροστά, πλέξτε τα δάχτυλα σας και δημιουργήστε ένα τόξο με την πλάτη σας. Μείνετε για 2 αναπνοές και επαναλάβετε για 4 φορές. 

Στρίψτε τον κορμό σας δεξιά. Με το δεξί χέρι πιάστε την πλάτη της καρέκλας, ενώ με το αριστερό χέρι πιέζετε το δεξί πόδι προς τα αριστερά. Μείνετε για 5 αναπνοές και αλλάξτε πλευρά. 

Όρθια θέση 

Τέλος σηκωθείτε όρθιοι. Πιάστε την πλάτη της καρέκλας και κάντε κάμψη μπροστά προσπαθώντας να φέρετε τον θώρακα παράλληλα με το έδαφος. Μείνετε 5-8 αναπνοές και ανεβείτε αργά δημιουργώντας ένα κύρτωμα στην πλάτη. 

Η κίνηση είναι ζωή αφιερώστε χρόνο σε αυτή. 

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center. Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα tips ακολουθήστε με στο Instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.