WELL BEING FITNESS

Κάνουμε yoga στη φύση μαζί με την Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη


Ιωάννα Κολιακουδάκη

24 Ιουνίου 2020

Κάνουμε yoga στη φύση μαζί με την Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη

H λέξη yoga προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα yuj που σημαίνει «ένωση», «δεσμός» και κατ επέκταση η ένωση ψυχής και σώματος με το Θείο. Ωστόσο, δεν πρόκειται για θρησκεία, αλλά για φιλοσοφία, για στάση ζωής.

Oι ρίζες της χάνονται στους αιώνες, σε προφορικές παραδόσεις και διδαχές που γεννήθηκαν πριν από 5.000 χρόνια στη βόρεια Iνδία. Tο 2o αιώνα π.X., ο Patanjali έγραψε τους αφορισμούς του, τα yoga sutras και δημιούργησε ένα σύστημα διαλογισμού που βασίζεται στη λεγόμενη «οκταπλή οδό».H σύγχρονη μορφή της yogaβασίζεται ουσιαστικά στις διδαχές του Patanjali.

Όποιο είδος yoga και να επιλέξετε, τα οφέλη που θα αποκομίσετε είναι πολλά. Tο σώμα δυναμώνει, αναζωογονείται και ανακτά τη χαμένη του ευλυγισία. Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που ξεκουράζουν τον αυχένα, που προσφέρουν ένα πιο στητό και χωρίς πόνους σώμα. Ασκήσεις που βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και κάποιες που δυναμώνουν τους μύες της λεκάνης, της μέση και της κοιλιακής χώρας.

Όταν αυτές οι ασκήσεις γίνονται με τη σωστή καθοδήγηση, μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του ενδοκρινικού ή του καρδιαγγειακού συστήματος και να προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο, είτε αυτός οφείλεται σε χρόνιες παθήσεις είτε σε τραυματισμό.

Τι πιο όμορφο από το να κάνουμε yoga και ταυτόχρονα να βρισκόμαστε στη φύση, λαμβάνοντας τις ευεργετικές ιδιότητες και των δυο. Πάρτε λοιπόν το στρωματάκι σας πηγαίνετε στην εξοχή και πατήστε play στο video.

https://www.youtube.com/watch?v=uN_0Ci1rQQ4&feature=emb_title

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.