WELL BEING FITNESS

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάψετε λίπος όταν τρέχετε


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Ιουλίου 2020

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κάψετε λίπος όταν τρέχετε

Το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για να ξεκινήσετε το τρέξιμο. Εάν όμως καθώς τρέχετε θέλετε να κάψετε και λίπος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Το κλειδί για την καύση του λίπους είναι η ένταση που τρέχετε αλλά και η διαδρομή που ακολουθείτε. Γιατί μπορεί στο ξεκίνημα μιας προπόνησης να χάσετε λίπος και βάρος, όμως αυτό θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολο με την πάροδο του χρόνου. Ουσιαστικά το σώμα σας θα συνηθίσει στην απόσταση και στην ταχύτητα που τρέχετε, με αποτέλεσμα να  μην μπορείτε να κάψετε άλλο λίπος.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσετε να χάνετε κιλά και λίπος είναι να αυξήσετε την ένταση που τρέχετε και να δυσκολέψετε τη διαδρομή. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την προσθήκη λόφων, την αύξηση της ταχύτητας ή ακόμα και κάποιες διαδρομές με διαστήματα μεγάλης ταχύτητας και περιόδους. Οτιδήποτε αυξάνει την ένταση θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερη ενέργεια και περισσότερο λίπος.

Μια προειδοποίηση: αν τρέχετε για μεγάλες χρονικές περιόδους με μεγάλη ταχύτητα, το σώμα σας μπορεί, αντί να καίει λίπος, να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους μύες για να πάρει ενέργεια. Και αυτό είναι κάτι που θέλετε να αποφύγετε και μπορείτε. Εάν λοιπόν τρέχετε πάνω από μια ώρα, καλό είναι να καταναλώστε ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες για να δώσετε ώθηση στο σώμα σας.

Εάν είστε αρχάριος, το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να αρχίσετε να περπατάτε για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, όπως είναι τα 20 λεπτά, να ξεκουραστείτε και να συνεχίσετε. Εάν διαπιστώσετε ότι σας είναι πολύ εύκολο, κάντε ένα ελαφρύ τζόκινγκ, μαζί με περιόδους ανάπαυσης για να ξεκουράζετε τα πόδια σας.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.