WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς θα γυμναστούμε στο σπίτι μαζί με τα παιδιά μας


Ιωάννα Κολιακουδάκη

10 Νοεμβρίου 2020

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς θα γυμναστούμε στο σπίτι μαζί με τα παιδιά μας

Η σωματική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωές των παιδιών, αφού προσφέρει πολλά σωματικά και ψυχικά οφέλη.

Η σωματική δραστηριότητα βοηθάει στην ανάπτυξη ενός υγιούς μυοσκελετικού συστήματος, μέσω της ενδυνάμωσης των οστών, των μυών και των αρθρώσεων. Παράλληλα γυμνάζονται η καρδιά και οι πνεύμονες, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν καλύτερα το σώμα τους και τις κινήσεις τους, βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά τους και αναπτύσσοντας το συγχρονισμό μεταξύ ματιών και άκρων.

Επίσης η άσκηση προσφέρει πολλαπλά ψυχολογικά οφέλη. Έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τον έλεγχο τους άγχους και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, που μπορεί να εμφανιστεί κυρίως στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας.

Τα παιδιά μπορούν να ασκηθούν ήδη από την ηλικία των 2 ή 3 ετών, ενώ υπάρχουν διαφορετικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία.

2 - 5 ετών

Τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι πολύ μικρά για να συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλήματα, ωστόσο μπορούν να δοκιμάσουν το τρέξιμο, την κολύμβηση και το ποδήλατο.

6 - 9 ετών

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν αποκτούν τον έλεγχο των κινήσεων τους γι αυτό και μερικά αθλήματα που μπορούν να δοκιμάσουν είναι το ποδόσφαιρο, το κολύμπι, το τένις και τις πολεμικές τέχνες.

10 - 12 ετών

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι έτοιμα να πάρουν μέρος σε αθλήματα με πιο περίπλοκες δεξιότητες όπως σκι, ιππασία, σερφ...

Επιτρέψτε το παιδί σας να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε διάφορα αθλήματα και μην το πιέζετε να επικεντρωθεί σε ένα μόνο άθλημα, γιατί η εξειδίκευση μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξάντληση.

Επειδή όμως αυτή την περίοδο η άθληση είναι λίγο πιο δύσκολη, η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μας δείχνει πώς μπορούμε να γυμναστούμε με τα παιδιά μας στο σπίτι με τη βοήθεια μιας μπάλας.

Πατήστε play στο παρακάτω video

Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.