WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα αντιμετωπίσετε την κακή διάθεση μέσα σε λίγα λεπτά


28 Απριλίου 2017

pexels-photo-378148.jpeg

Αρχικά αποκωδικοποιήστε αυτό που σας ενοχλεί πραγματικά. Αναρωτηθείτε τι σας απασχολεί και εντοπίστε την πηγή του στρες και της μελαγχολίας. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που σας πείραξε περισσότερο από όλα. Μπορεί η αιτία να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες ή να έχει να κάνει καθαρά με τη δική σας ψυχολογία, για παράδειγμα μπορεί να νιώθετε τύψεις για κάτι που κάνατε και τώρα το μετανιώσατε.  

Διαβάστε επίσης: Οι top τροφές που μειώνουν το στρες

Όταν ανακαλύψετε την πηγή του προβλήματος βρείτε ένα ήσυχο μέρος μέσα στο σπίτι και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Καθίστε αναπαυτικά και πάρτε βαθιές ανάσες. Εισπνεύστε και εκπνεύστε βαθιά, ώστε να διώξετε μακριά όλη την ένταση και τις αρνητικές σκέψεις. Επίσης εάν είναι εφικτό προσπαθήστε έστω για μια ημέρα να μην ανοίξετε τον  υπολογιστή σας ή αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε τότε ανοίξτε το αγαπημένο σας site ή μπείτε σε μια ιστοσελίδα που σας φτιάχνει πραγματικά τη διάθεση.

Τέλος, χτυπήστε την αιτία της μελαγχολίας. Για παράδειγμα εάν σας απασχολούν πολλά, τότε φτιάξτε μια λίστα με το τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα πράγματα. Αν για παράδειγμα έχετε μαλώσει με το σύντροφο σας, επικοινωνήστε μαζί του και ζητήστε του συγνώμη. Είναι σημαντικό να μάθετε να συγχωρείτε αλλά και να ζητάτε συγνώμη όταν έχετε κάνει λάθος. Δεν χρειάζεται να απολογηθείτε, μια συζήτηση με ηρεμία μπορεί να λύσει όλες τις διαφορές. Σημασία έχει η καλή θέληση και διάθεση. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.