WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 καλοί λόγοι για να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας


30 Αυγούστου 2017

pexels-photo-324030.jpeg

1. Η ηρεμία. Ο χρόνος που περνάτε με τον εαυτό σας είναι πολύτιμος γιατί σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να απομακρυνθείτε από το θόρυβο και το άγχος της καθημερινότητας. Στο χρόνο που αφιερώνετε για να είστε μόνοι σας, έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την απόλυτη ηρεμία μακριά από όλα όσα σας απασχολούν. Ο χρόνος αυτός είναι ουσιαστικός και πολύτιμος γιατί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία προσωπικού διαλογισμού.

Διαβάστε εδώ: Η ψυχοθεραπεύτρια μας εξηγεί πώς θα ξεπεράσουμε τις φοβίες

2. Η μαγειρική. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε, πολλοί υποστηρίζουν ότι δρα αγχολυτικά. Αρχίστε με κάτι εύκολο και χαρίστε στον εαυτό σας και μόνο ένα νόστιμο γεύμα.

3. Η δημιουργία. Μήπως έφτασε η στιγμή να ασχοληθείτε και πάλι με το αγαπημένο σας χόμπι, που λόγω των υποχρεώσεων το είχατε παρατήσει;

4. Η τάξη και η καθαριότητα. Επιτέλους έχετε χρόνο για να βάλετε τάξη στη ζωή σας, στην κυριολεξία όμως όχι μεταφορικά. Καθαρίστε το σπίτι, οργανώστε τις ντουλάπες και αρχειοθετήστε τα έγγραφα που έχετε στο γραφείο σας. Η καθαριότητα και η τακτικότητα προσφέρουν ένα αίσθημα ψυχικής ηρεμίας. Από την άλλη μεριά το ακατάστατο σπίτι είναι πηγή στρες.

Τέλος αδράξτε την ευκαιρία και κάντε ταξίδια με το μυαλό σας, αφιερώστε λίγες ώρες στις σκέψεις σας και θα διαπιστώσετε πόσο ξεκούραστες και χαλαρές θα νιώθετε μετά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.