4 σημαντικά συμπτώματα του συναισθηματικού στρες που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018
brooke-cagle-336467-unsplash80826.jpg

1. Έλλειψη ενέργειας

Το στρες δεν επηρεάζει μόνο το μυαλό σας αλλά και το σώμα σας. Και αυτό συμβαίνει γιατί απελευθερώνει την ορμόνη κορτζόλη η οποία μιμείται τη σωματική άσκηση επιταχύνοντας την αναπνοή σας και τον καρδιακό ρυθμό και στο τέλος νιώθετε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια. Επίσης πολλές φορές όταν νιώθετε αγχωμένοι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε έτσι ώστε όταν ξυπνάτε το πρωί να νιώθετε κουρασμένοι.

2. Τρίζετε τα δόντια σας

Το στρες όπως αναφέραμε και παραπάνω μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένου του πόνου των γνάθων, των μόνιμων βλαβών των δοντιών και των πονοκεφάλων. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είμαστε αγχωμένοι τρίζουμε τα δόντια μας χωρίς να το καταλάβουμε και ο λόγος είναι επειδή πολλές φορές  το σώμα χρησιμοποιεί το στόμα ως φυσική διέξοδο για το αυξημένο στρες.

Διαβάστε εδώ: Μήπως είστε ψυχοπαθείς; Αυτές είναι οι φράσεις που πρέπει να προσέξετε

3. Αρρωσταίνετε πολύ εύκολα

Όταν το στρες ενεργοποιεί την απελευθέρωση της κορτιζόλης στην κυκλοφορία του αίματος, παρεμποδίζεται η κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είστε επιρρεπείς στις αρρώστιες.

4. Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες

Είναι πλέον γνωστό πως το στρες μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες και να μας κάνει να τρώμε περισσότερο. Από την άλλη πλευρά πολλοί που βιώνουν καθημερινό άγχος μειώνουν την ποσότητα του φαγητού και αυτό πιστεύεται ότι συνδέεται με την παρουσία μιας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα