WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν η πίεση χτυπάει κόκκινο. 4 συμβουλές έτσι ώστε να την κάνεις ωφέλιμη


28 Μαΐου 2018

asdrubal-luna-485688-unsplash.jpg

Ο παράγοντας αυτός μπορεί να ωφελήσει κάποιον για ένα σύντομο χρονικό διάστημα διότι έχει την ιδιότητα να τον κρατά σε εγρήγορση. Τι γίνεται όμως όταν ασκείται κάποια πίεση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και το άτομο δεν είναι ικανό να την αντέξει είτε ακόμα και να τη διαχειριστεί.

Κανε αποσυμπίεση.

Βρες λίγο χρόνο έτσι ώστε να εκτονώσεις όλη αυτήν την πίεση που σου ασκείτε. Μια μορφή άσκησης θα βοηθούσε πολύ. Όπως το τρέξιμο ή η κολύμβηση. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να εκτονώσεις την ενέργεια σου και να γεμίσεις με ευεξία τον οργανισμό σου. Έπειτα η γλυκιά κούραση στο τέλος θα σε βοηθήσει αρκετά έτσι ώστε να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις.

Βρες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Μέσα σε μια κατάσταση πίεσης είναι πολύ εύκολο να υπάρξει η παραμέληση του εαυτού. Γιαυτό λοιπόν φρόντισε τον εαυτό σου. Πρόσεξε την διατροφή σου έτσι ώστε να λάβεις σωστή και ποιοτική ενέργεια για το μυαλό και το σώμα. Επίσης κανε κάτι που σε ευχαριστεί. Το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να πας για έναν καφέ ή ένα ποτό με φίλους αποτελεί και αυτό μια στιγμή ωφέλιμου προσωπικού χρόνου.

Μίλησε για αυτό που σε πιέζει.

Καμιά φορά το να κρατάμε μέσα μας αυτό που μας προβληματίζει ή μας πιέζει αυτομάτως μεγιστοποιεί το πρόβλημα. Μίλησε γι αυτό όμορφα και απλά. Θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και πόσο ακόμα αν λάβεις και συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν ή λόγια που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

Κατανόησε ότι είναι μια προσωρινή κατάσταση.

Μια κατάσταση πίεσης όπως επίσης και καμιά άλλη δεν μπορεί να κρατήσει αναλλοίωτη για πάντα. Η πίεση βάζει τον οργανισμό σε μια κατάσταση "συναγερμού" που όμως δεν έχει την ικανότητα να  αντέξει σε αυτήν  για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι είναι αναγκαία η ξεκούραση και η αναπλήρωση της ενέργειας που απαιτείται έτσι ώστε ο άνθρωπος να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται αποτελεσματικά. Κατανόησε λοιπόν ότι μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα και προσπάθησε να την κάνεις όσον το δυνατό περισσότερο ωφέλιμη για σένα όσο δύσκολο κι αν είναι. Μια μικρή προσπάθεια βελτίωσης μπορεί να σε ωφελήσει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Τόλμησε το.

Από την Ειρήνη Ιγνατίου  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.