WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτά τα ψυχολογικά κόλπα θα σας φανούν χρήσιμα στην καθημερινότητά σας


2 Ιουνίου 2018

sam-manns-379040-unsplash.jpg

Πολλοί άνθρωποι όταν γελάνε κοιτάνε αυτόν που τους αρέσει. Εάν βρεθείτε σε μια συζήτηση και κάποιος πει ένα αστείο, τότε θα κοιτάξετε ενστικτωδώς εκείνον που σας αρέσει περισσότερο.

Εάν είστε αγχωμένοι μασήστε μια τσίχλα. Όταν μασάμε ο εγκέφαλος μας νομίζει ότι είναι ασφαλής. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που νιώθετε αγχωμένοι μασήστε κάτι και θα ανακουφιστείτε από την ένταση.

Αν θέλετε να εκμαιεύσετε μια πληροφορία από κάποιον τότε κοιτάξτε τον επίμονα. Η σιωπή τις περισσότερες φορές είναι αφόρητη, με αποτέλεσμα ο άλλος να σας πει αυτό που θέλετε για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Αν θέλετε να σας συμπαθήσει πείτε το όνομά του. Ένας άνθρωπος μπορεί να σας συμπαθήσει πολύ περισσότερο εάν αναφέρετε συχνά το όνομά του όταν συστηθείτε.

Διαβάστε εδώ: Αυτοί είναι οι χειρότεροι εραστές του ζωδιακού κύκλου

Φανταστείτε ότι ο μελλοντικός σας εργοδότης είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αν έχετε μια συνέντευξη για δουλειά και είστε αγχωμένοι απλά σκεφτείτε ότι ο μελλοντικό εργοδότης σας είναι ένας φίλος σας που έχετε να δείτε πολύ καιρό. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να απαντήσετε με άνεση στις ερωτήσεις που θα σας τεθούν.

Εάν το αφεντικό σας έχει σκοπό να κάνει μίτινγκ για να σας επιπλήξει τότε υπάρχει τρόπος να τον αφοπλίσετε. Απλά καθίστε σε διπλανή καρέκλα και θα τον κάνετε να ξεχάσει όσα σκεφτόταν να σας πει και κυρίως δεν θα έχει επιθετικό τόνο.

Αν θέλετε να σταματήσετε έναν καυγά πάρτε κάτι να φάτε ανάμεσα σε εκείνους που τσακώνονται. Το φαγητό είναι συνυφασμένο με την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Διαβάστε εδώ: Blake Lively: Η δίαιτα που έκανε και έχασε 15 κιλά σε ένα μήνα

Έχετε κάποιο σημαντικό ραντεβού; Για να είστε σίγουροι ότι θα υο θυμηθείτε προγραμματίστε το στην αρχή ή στο τέλος της ημέρας. Συνήθως θυμόμαστε πολύ καλύτερα τα γεγονότα που έγιναν στην αρχή ή στο τέλος της ημέρας.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τις φωνές, απλά πηγαίνετε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αυτός που σας μιλάει νευριασμένα θα σταματήσει να το κάνει γιατί κανείς δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό του θυμωμένο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.