WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα γίνετε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα λεπτό


17 Ιουλίου 2018

bruce-christianson-559098-unsplash.jpg

Όταν νιώθετε άγχος, απογοήτευση και δυσαρέσκεια κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: Από τι εξαρτάται η ευτυχία; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντική γιατί η ευτυχία εξαρτάται από….

Χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε επικρίνουμε, παραπονιόμαστε και κρίνουμε. Αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε, αλλά τελικά που μας πάει όλο αυτό; Μήπως στο τέλος της ημέρας και κάνοντας έναν απολογισμό δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Τα μέσα κοινωνική δικτύωσης  κάνουν τις ζωές άλλων ανθρώπων να φαίνονται καλύτερες από τις δικές μας και αισθανόμαστε δυστυχισμένοι. Έτσι προσπαθούμε για περισσότερα. Όμως εάν δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία θα καταλάβουμε ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα λεπτό. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Είναι πολύ απλό, αρκεί να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε αυτή τη στιγμή. Να κάνουμε μια καταμέτρηση όλων των θετικών πραγμάτων και να μην ασχοληθούμε με τα προβλήματά μας.

Και για να πετύχετε το παραπάνω μπορείτε να κάνετε μια λίστα με όλα όσα είστε ευγνώμων. Γράψτε για παράδειγμα είμαι ευγνώμων γιατί…

Μπορώ να πιο καφέ σε μια ηλιόλουστη και πολυσύχναστη καφετέρια

Γιατί έχω χρόνο να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλία

Γιατί έχω φίλους που με στηρίζουν και με αγαπάνε

Γιατί με αγαπάει η οικογένεια μου

Διαβάσετε εδώ: Πώς θα αποφύγετε την αρνητική ενέργεια

Διαβάζοντας κάθε μέρα τη λίστα σας και προσθέτοντας καινούρια πράγματα, θα νιώσετε πιο ήρεμοι και χαρούμενοι για όλα όσα έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή. Φυσικά η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι που μπορεί να έχει αρκετά εμπόδια και στεναχώριες, όμως όταν ξεπεράσετε όλες τι δυσκολίες θα καταλάβετε πως άξιζε τον κόπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να νιώθετε ευγνωμοσύνη και όλα θα φαίνονται πιο όμορφα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.