WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι έξυπνες γυναίκες πρέπει να παντρεύονται λιγότερο έξυπνους άντρες


18 Σεπτεμβρίου 2018

sweet-ice-cream-photography-79569-unsplash.jpg

Παραδοσιακά οι γυναίκες ψάχνουν να παντρευτούν έναν άντρα που θα είναι ευφυής και θα μπορεί να παρέχει ένα καλό μέλλον στην οικογένεια που πρόκειται να δημιουργήσουν. Όμως τα πράγματα αλλάζουν…

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι έξυπνες γυναίκες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παντρεύονται λιγότερο έξυπνους άντρες εάν θέλουν να κάνουν οικογένεια. Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως όλο και περισσότερες γυναίκες κάνουν κατάψυξη ωαρίων, επειδή δεν μπορούν να βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Όμως ένας άντρας μπορεί να μην είναι μορφωμένος, αλλά από την άλλη μεριά μπορεί  να ενδιαφέρεται να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 70 χώρες έχουν περισσότερες μορφωμένες γυναίκες σε πανεπιστημιακό επίπεδο από ότι οι άντρες. Στη Βρετανία, το ποσοστό των γυναικών που σπουδάζουν αυξήθηκε από 45 τοις εκατό το 1985 σε 54 τοις εκατό το 2000. Επίσης οι περισσότερες γυναίκες που αποφοίτησαν το 2000 έχουν στραφεί στην κατάψυξη ωαρίων γιατί δεν μπορούν να βρουν συντρόφους με το ίδιο μορφωτικό υπόβαθρο.

Διαβάστε εδώ: 4 εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από την κακή τύχη

Η μελέτη του καθηγητή Inhorn, που παρουσιάστηκε στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στη Βαρκελώνη, αφορούσε την επιλογή 150 Αμερικανών και Ισραηλινών γυναικών με υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης να καταψύξουν τα ωάρια τους, γιατί δεν θέλησαν να παντρευτούν κάποιον λιγότερο μορφωμένο και με χαμηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση από εκείνες.

Μήπως τελικά πρέπει οι γυναίκες να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.