WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν 4 τεχνικές για να αποτρέψουμε μια στραβή μέρα


2 Ιανουαρίου 2019

kyle-broad-29486-unsplash.jpg

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λένε κάποιοι και δεν έχουν άδικο. Αφού είναι κάποιες μέρες που ξεκινάνε τόσο άσκημα και καταλήγουν ακόμα χειρότερα. Πριν όμως βιαστείτε να βαφτίσετε μια ημέρα στραβή και να προβλέψετε την κακή κατάληξή της, διαβάστε τις παρακάτω τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αντιστρέψετε το κλίμα.

Κάθε πρωί που πηγαίνετε στη δουλειά να λέτε δυνατά τις παρακάτω προτάσεις: είμαι ευγνώμων, θέλω θετική ενέργεια και νιώθω χαρούμενος/η. Και το βράδυ πριν κοιμηθείτε σκεφτείτε μερικά πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων και πείτε τα δυνατά.

Διαβάστε εδώ: 6 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες

Κρατήστε ένα ημερολόγιο όπου θα γράφετε για τους ανθρώπους, τα μέρη και τα πράγματα που εκτιμάτε περισσότερο. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε όλα όσα σας αγχώνουν και να επικεντρωθείτε σε θετικές σκέψεις.

Κάντε μια λίστα με όλα όσα έχετε πετύχει. Κάθε φορά που νιώθετε πιεσμένοι και πιστεύετε πως σήμερα δεν θα είναι μια καλή ημέρα, σκεφτείτε ή γράψτε όλα όσα έχετε μάθει και πετύχει τον τελευταίο χρόνο. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να βλέπετε τα πράγματα που σας συμβαίνουν με μια πιο θετική ματιά.

Διαβάστε εδώ: 6 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν αγαπάτε κάποιον με χρόνιο άγχος

Τέλος το πιο όμορφο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ξεχάσετε όλα τα άσκημα γεγονότα της ημέρας, είναι να βοηθήσετε κάποιον που το έχει ανάγκη. Τείνοντας μια χείρα βοηθείας η διάθεσή σας θα φτιάξει και θα νιώσετε αμέσως πολύ όμορφα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.