6 πράγματα που δεν πρέπει να φοβάται μια γυναίκα

Σάββατο 26 Ιανουάριος 2019
valerie-elash-275588-unsplash.jpg

Όλοι έχουμε δικαίωμα επιλογής και είναι δική μας υπόθεση το τι θα επιλέξουμε. Συνεπώς η φυγή μπορεί να μην είναι λύση, είναι όμως για πολλούς μια επιλογή. Ο κάθε άνθρωπος φοβάται κάτι, οι φόβοι όμως είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί στη ζωή σας. Άρα τι δεν πρέπει να φοβάται η γυναίκα;

Να εκφράσει τη σεξουαλικότητά της. Πολλές γυναίκες νιώθουν αμήχανα, άσχημα ή ένοχες όταν διεκδικούν πράγματα στην ερωτική τους ζωή. Το σώμα σας σας ανήκει. Εσείς θα επιλέξετε το πώς θα είναι η ερωτική σας ζωή και ποια όρια θα θέσετε.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Πως δεν θέλει να γίνει μητέρα. Πολλές είναι οι γυναίκες που διεκδικούν το δικαίωμα στην ατεκνία. Για ποιο λόγο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της κοινωνίας; Γιατί να μην μπορεί μία γυναίκα να είναι ευτυχισμένη με την επιλογή της να αφιερωθεί  στην καριέρα της, στο σύντροφό της, στον εαυτό της, στους φίλους της και όχι σε ένα παιδί που θα αποτελεί προτεραιότητα της ζωής της. Οι γυναίκες κυρίως στην ελληνική κοινωνία μεγαλώνουν με την αποστολή να γίνου μητέρες. Όμως η μητρότητα είναι κάτι πολύ προσωπικό. Και ναι, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να επιλέξει εάν θέλει ή όχι να γίνει μητέρα.

Το χρόνο. Ο χρόνος μας έχει δοθεί για να είμαστε ευτυχισμένοι και για κανέναν άλλο λόγο. Προσπαθώντας λοιπόν κανείς να νικήσει το χρόνο καταλήγει να μην απολαμβάνει την εικόνα του στο παρόν. Υιοθετήστε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσει να νώθετε ευεξία και απολαύστε τη ζωή.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Να έχει άποψη. Για πολλά χρόνια οι γυναίκες δεν είχαν λόγο, τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Μπορεί να λέει τα πιστεύω της και να τα υπερασπίζεται.

Τη μοναξιά. Ένα συναίσθημα που τρομάζει όλους τους ανθρώπους. Μπορεί όμως να περιορίσει το φόβο αυτό έχοντας φίλους γύρω της. Ωστόσο καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να μένει σε μία σχέση που δεν την ευχαριστεί και δεν την ικανοποιεί επειδή φοβάται τη μοναξιά. Πληγωθείτε, χωρίστε και δοκιμάστε να μάθετε τον εαυτό σας.

Το μέλλον της σε ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο, εργασιακό περιβάλλον. Η ανασφάλεια και ο φόβος που νιώθει είναι σύμμαχοι. Την ενεργοποιούν να αποζητά το καλύτερο και να το καταφέρνει. Είναι λειτουργικό και ανακουφιστικό να το δει από την οπτική αυτή.

Τέλος κάθε γυναίκα είναι έξυπνη και φιλόδοξη. Και εσείς είστε ακριβώς μια τέτοια γυναίκα. Η ζωή μοιάζει να είναι ένα απέραντο χάος αλλά εσείς ξέρετε πια πώς να βρείτε τη θέση σας μέσα σε αυτό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

TRENDING ARTICLES