WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4+1 σημάδια για να καταλάβετε ότι σας λένε ψέματα


30 Μαρτίου 2019

sam-manns-379040-unsplash.jpg

Ίσως δεν έχετε κάνει ποτέ «λεκτικό μασάζ» σε μια πληροφορία για να βγείτε από τη δύσκολη θέση ή να φανείτε καλύτεροι στα μάτια των άλλων. Με απλά λόγια δεν έχετε πει ποτέ ψέμματα…Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σας διαβεβαιώνουμε ότι ανήκετε στη μειοψηφία, αφού το ψέμα δυστυχώς είναι κομμάτι της καθημερινότητας.

Διαβάστε εδώ: 4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Οι άνθρωποι λένε ψέματα για τα πιο σημαντικά μέχρι και τα πιο ασήμαντα ζητήματα. Και άλλοτε μπορείτε να καταλάβετε πότε κάποιος ψεύδεται και άλλοτε όχι. Αν όμως το υποψιάζεστε μάθετε μερικούς τρόπους για να βεβαιωθείτε.

Αν αυτός που έχετε απέναντί σας αλλάζει συνεχώς τόνο στη φωνή του και το ρυθμό της ομιλίας του τότε οι πιθανότητες να λέει ψέματα είναι αυξημένες. Μπορείτε να το τσεκάρετε ξεκινώντας να του κάνετε κλασικές ερωτήσεις, που οι απαντήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες. Έτσι θα καταλάβετε τον τρόπο που μιλάει. Αν μετά του κάνετε ερωτήσεις που η απάντηση χρειάζεται σκέψη κι αρχίσει να χάνει και να αλλάζει τον τρόπο ομιλίας του τότε κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Οι άνθρωποι που μιλούν για το εαυτό τους χρησιμοποιώντας τρίτο ενικό είναι πολύ πιθανό να ψεύδονται. Όποιος χρησιμοποιεί στην ομιλία του το ‘εγώ’ ή το ‘εμένα’ είναι μάλλον πιο έμπιστος.

Οι ξερόλες είναι πολύ συχνά και ψεύτες. Οι άνθρωποι που έχουν μία έτοιμη απάντηση για όλα είναι πολύ πιθανό να μην είναι αληθινή.

Οι νευρικές, άσκοπες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις χωρίς λόγο είναι σημάδι ότι αυτός που μιλάει λέει ψέματα.

Η συνεχής επισήμανση της ειλικρίνειας και της ευθύτητας από κάποιον μαρτυρά ότι λέει ψέματα. Είναι σημάδι ότι προσπαθεί να πείσει για κάτι που δεν αληθεύει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.