WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα ταξίδια είναι το κλειδί για να μείνουμε για πάντα νέοι


31 Μαρτίου 2019

jorge-saavedra-716885-unsplash.jpg

Τα ταξίδια είναι ένας από τους στόχους πολλών ανθρώπων που επιδιώκουν να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους και αν ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας. Παρόλο που δεν είναι εύκολο να ταξιδεύετε, είναι μια θυσία ου αξίζει τον κόπο και τον προσπάθεια. Και αυτό γιατί πέρα από τον ενθουσιασμό που προσφέρει η αναζήτηση της περιπέτειας, τα ταξίδια προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων της μακροζωίας και της νεότητας.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβαίνει με όσους ανεβάζουν selfies την ώρα που γυμνάζονται

Ταξιδεύουμε για τις εμπειρίες, για τις στιγμές και για την αίσθηση της ελευθερίας. Τα ταξίδια είναι το κλειδί για να νιώσουμε όμορφα όχι μόνο στην ψυχή αλλά και στο σώμα.

Ναι τα ταξίδια κάνουν καλό στην καρδιά, αλλά όχι μόνο με την ποιητική σημασία, αλλά και με την επιστημονική.

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι τα ταξίδια μειώνουν την πιθανότητα καρδιακής προσβολής και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι περπατάμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε μια πόλη αλλά και στο ότι ξεφεύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Τα ταξίδια μας χαλαρώνουν. Σύμφωνα με μελέτες το άγχος αντανακλάται και στην εξωτερική εμφάνιση, οπότε όσο περισσότερο ταξιδεύουμε φαινόμαστε και πιο νέοι. Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να ξοδεύουν χρήματα σε κρέμες περιποίησης, αλλά εξακολουθούν να φαίνονται κουρασμένοι. Εντάσσοντας όμως τα ταξίδια στη ζωή τους, χαλαρώνουν και αυτό αντανακλάται και στο πρόσωπο.

Δεν έχει σημασία εάν ταξιδεύουμε αεροπορικώς ή με το αυτοκίνητο, ούτε εάν πηγαίνουμε σε μια άλλη χώρα ή σε μια άλλη πόλη. Αυτό που έχει σημασία είναι η αλλαγή της όρασης και του αέρα, η ανανέωση που νιώθουμε σε κάθε μας ταξίδι.

Η χαρά του ταξιδιού μας αναζωογονεί σωματικά και ψυχικά, ώστε να μπορέσουμε να στην καθημερινή μας ρουτίνα με περισσότερη ενέργεια και υπομονή. Κάνοντας ένα διάλειμμα από την εργασία και τις καθημερινές δουλειάς του σπιτιού, έχουμε την ελευθερία που μας χρειάζεται για να ανανεωθούμε.

Τα νέα μέρη μπορούν να μας κάνουν να θέλουμε να δοκιμάσουμε νέες δραστηριότητες και να κινητοποιήσουμε τον εαυτό μας. Η πνευματική διέγερση, βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και προστατεύει τη μνήμη και τις κινητικές ικανότητες που σχετίζονται με την ηλικία.

Τα ταξίδια μας κάνουν να νιώθουμε υγιείς και μας προκαλούν ένα πλατύ χαμόγελο που ακτινοβολεί όλο το πρόσωπό μας. Μη το αναλύετε πολύ, απλά μπείτε σε ένα αεροπλάνο, αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο και ταξιδέψτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.