WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Φέτος το Πάσχα ξεσηκωθείτε και ζητήστε βοήθεια για τις προετοιμασίες


26 Απριλίου 2019

sweet-amaryllis-609682-unsplash.jpg

Το Πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει και οι νοικοκυρές ετοιμάζονται πυρετωδώς. Ωστόσο, πόσα πράγματα προλαβαίνουν να κάνουν; Να τρέξουν στο σουπέρ μάρκετ, να ετοιμάσουν το μενού, τα γλυκά, τα δώρα για τη μέρα εκείνη, να καθαρίσουν το σπίτι και ακόμα πόσα πράγματα.  Δεν υπάρχει χρόνος για εκείνες. Αντιθέτως, μόνο απαιτήσεις. Γι αυτό φέτος ξεσηκωθείτε και ζητήστε βοήθεια.

Διαβάστε εδώ: Κάντε αυτό το ψυχολογικό τεστ για να δείτε εάν πάσχετε από το σύνδρομο Impostor

Είναι αλήθεια πως με αρκετή πίεση, άγχος, νεύρα, τρέξιμο, ένα άτομο μπορεί να τα καταφέρει αλλά είναι άδικο. Δεν είναι ντροπή να ζητήσετε βοήθεια ούτε ένδειξη αδυναμίας. Έχετε και εσείς δικαίωμα να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε. Ζητήστε λοιπόν την βοήθεια της οικογένειας σας.

Καλέστε έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο. Δεν χρειάζεται να είστε επικριτικοί αλλά ούτε να δώσετε εντολές και διαταγές. Εκφράστε πώς νιώθετε και εξηγήστε πως χρειάζεστε επειγόντως βοήθεια. Η οικογένεια σας θα κινητοποιηθεί να σας βοηθήσει. Ρωτήστε ποιες δουλειές μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Τα παιδιά μπορούν να πουν πως είναι πρόθυμα να αναλάβουν τις δουλειές του σπιτιού ή αν είναι μεγαλύτερα τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και κάποιες υποχρεώσεις θα αναλάβει ο σύζυγός σας αντίστοιχα.

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς τους

Προσοχή, δεν ζητάτε βοήθεια για να τους κρίνετε μετά. Το θέμα είναι να σας ξεκουράσουν, μπορεί να μην τα καταφέρουν τόσο καλά όσο θα το κάνατε εσείς αλλά προσπάθησαν και γι΄αυτό θα πρέπει να τους πείτε ευχαριστώ και όχι να ασκήσετε κριτική.

Τα παιδιά θα μάθουν να είναι υπεύθυνα, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και πως μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων.

Έχετε την ευκαιρία λοιπόν να ευχαριστηθείτε και εσείς τις διακοπές του Πάσχα μαζί με την οικογένεια σας και τους φίλους σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.