WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έλλειψη προσοχής της μητέρας ανοίγει μια πληγή που δεν θα θεραπευτεί ποτέ


18 Μαΐου 2019

jessica-to-oto-o-609647-unsplash.jpg

Η μητέρα μας είναι η πρώτη μας αγάπη. Γεννιόμαστε και εξαρτιόμαστε απόλυτα από εκείνη. Πριν καν μιλήσουμε ή περπατήσουμε η ζωή μας εξαρτάται από εκείνη.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Η φύση μας έχει συνδέσει με την αγάπη της μητέρας με έναν εξαιρετικά μεγαλοπρεπή και πανέμορφο τρόπο και αφήνει έναν συναισθηματικό ομφάλιο λώρο άθικτο για μια ζωή. Γι αυτό κάθε αρνητική στάση μιας μητέρας πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να είναι η αμέλεια, η απουσία, η ανικανότητα ή ακόμα και μια από τις ατέλειες της. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα ένα παιδί μπορεί να κατανοήσει και να ξεπεράσει την έλλειψη προσοχής και αγάπης από τη μητέρα του. Και πολλές φορές σαν ενήλικας θα αρχίσει να κατηγορεί τον εαυτό του, να αισθάνεται ανίκανος και σχεδόν ένοχος και μπορεί να δημιουργήσει ένα συναίσθημα κατωτερότητας που θα υπάρχει για μια ζωή.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Φυσικά και η έλλειψη προσοχής ενός πατέρα προκαλεί μεγάλο πόνο στη ψυχή, αλλά αυτή της μητέρας είναι δύσκολο να κατανοηθεί και να ξεπεραστεί.

Ένα ρητό της Ανατολής λέει πως «ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, έτσι δημιούργησε τη μητέρα». Υπάρχει μια βαθιά έννοια σε αυτή την πρόταση που μας κάνει να καταλάβουμε πως η μητρότητα είναι ένα δώρο αλλά και μια μεγάλη δέσμευση και ευθύνη.

Ένα παιδί που έχει κοντά του τη μητέρα του νιώθει τεράστια αγάπη όπου και εάν μεγαλώνει. Και κάθε μητέρα γνωρίζει πως ο χρόνος που αφιερώνει στο παιδί της είναι μια τεράστια επένδυση για το μέλλον του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.