WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα καταπολεμήσετε το πρωινό άγχος


26 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς θα καταπολεμήσετε το πρωινό άγχος

Το πρωινό άγχος είναι σύνηθες φαινόμενο και μπορεί να σας χαλάει όλη την ημέρα. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η παροιμία « Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Πώς όμως θα το αντιμετωπίσετε και θα μπορέσετε να ξυπνάτε ήρεμοι και ευτυχισμένοι; Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να δώσετε μια ευκαιρία στο σώμα σας και να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. 

Σηκωθείτε νωρίτερα. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι έχουν την συνήθεια να σηκώνονται λίγο πιο νωρίς το πρωί, έχουν λιγότερο στρες. Επίσης, εάν σηκώνεστε νωρίτερα, έχετε το χρόνο να οργανώσετε την ημέρα σας, να φάτε ένα καλό πρωινό, ακόμα και να ασκηθείτε. Αναπτύξτε λοιπόν, την συνήθεια να πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς, για να ξυπνάτε και να έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας.

Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης, εφόσον διαπιστώσετε ότι σας προκαλεί στρες. Η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης αυξάνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και επιδεινώνει το άγχος. Αντί για καφέ, μπορείτε να απολαύσετε smoothies ή ένα φλιτζάνι γάλα με δημητριακά.

Ασκηθείτε το πρωί πριν πάτε στη δουλειά. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για να ανακουφιστείτε από το άγχος, να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας είναι η πρωινή γυμναστική. Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να τρέχετε πρωινιάτικα, αλλά μπορείτε να κάνετε μερικές απλές ασκήσεις, όπως σχοινάκι ή γιόγκα. 

Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης. Όταν πρόκειται για το άγχος το πρωί, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας σταθερά. Εάν το σάκχαρο σας είναι πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό, θα νιώθετε κουρασμένοι και θα έχετε υπνηλία. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια ταχεία αύξηση της αδρεναλίνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, υπερκινητικότητα, και δυσκολία μάθησης.

Πιείτε υγρά. Η αφυδάτωση είναι συχνά το αποτέλεσμα πολλών ασθενειών. Γενικά συνιστάται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια υγρά την ημέρα, και το πρώτο ποτήρι θα πρέπει να πίνεται νωρίς το πρωί. Εφόσον είστε ενυδατωμένοι, θα ξυπνάτε με λιγότερο άγχος, ο μεταβολισμός σας θα λειτουργεί σωστά, και θα ενισχυθούν  τα επίπεδα της ενέργειας σας.

Βρείτε τον καλύτερο τρόπο για την καταπολέμηση του άγχους, το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να ζήσετε μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή. Θυμηθείτε τη δύναμη της θετικής σκέψης και της ευγνωμοσύνης. Έχετε μια θετική αύρα και κάθε πρωί που ξυπνάτε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.