WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών


29 Σεπτεμβρίου 2020

Τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών

Η φράση “το ασθενέστερο φύλο” έχει προ πολλού πάψει να αντιπροσωπεύει το γυναικείο φύλο και αντανακλά έναν όρο άκρως μειωτικό.

Εξάλλου η πραγματική δύναμη δεν έχει καμία σχέση με τη μυϊκή μάζα, με τα κιλά ή με το ύψος. Οι δυναμικές γυναίκες αναγνωρίζονται πολύ εύκολα, γιατί είναι σε θέση να εμπνεύσουν κοινωνικές αλλαγές και να επηρεάσουν την πορεία της δικής τους ζωής αλλά και των άλλων.

Αυτά τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών θα δούμε σήμερα. 

Επιλέγουν και αποφασίζουν χωρίς φόβο.

Οι δυναμικές γυναίκες δεν έχουν σαν προτεραιότητα να ευχαριστήσουν τους άλλους, αντ αυτού ό,τι κάνουν προέρχεται από δική τους απόφαση. Φυσικά ακούνε πάντα τι έχουν να πουν οι άλλοι και αποδέχονται τις διαφορετικές απόψεις, αλλά στο τέλος η οριστική απόφαση εξαρτάται από εκείνες. Δεν φοβούνται να χαράξουν τον δικό τους δρόμο και δεν επιλέγουν να ψαλιδίσουν τα όνειρά του. 

Σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.

Ξέρουν ότι ο σεβασμός κερδίζεται και δεν χαρίζεται.  Οι ισχυρές γυναίκες κάνουν πράγματα που δεν έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες και τις αρχές τους και με αυτό τον τρόπο κερδίζουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των άλλων.

Έχουν άποψη για όσα συμβαίνουν.

Οι δυναμικές γυναίκες έχουν γνώμη και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους όποτε χρειαστεί, ενώ παράλληλα σέβονται τον συνάνθρωπο τους. Εκφράζουν την άποψη τους χωρίς φόβο και χωρίς να ανησυχούν για την κριτική που θα δεχτούν. Εξάλλου γνωρίζουν καλά πως η γνώμη τους μετράει όσο όλων των άλλων. 

Ζητάνε βοήθεια όταν την έχουν ανάγκη.

Ισχυρός σημαίνει να ξέρει πώς και πότε να ζητήσει βοήθεια. Το να είσαι δυναμικός δεν σημαίνει ότι μπορείς να φέρει το βάρος του κόσμου στους ώμους μόνος σου. Αυτό σημαίνει ότι οι δυναμικές γυναίκες δεν ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια, όταν την έχουν πραγματικά ανάγκη.  

Δεν φοβούνται τη μοναξιά.

Οι δυναμικές γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά, πως δεν χρειάζεται να είναι σε σχέση για να νιώσουν ολοκληρωμένες. Και με αυτό τον τρόπο σκέψης δημιουργούν πιο ευτυχισμένες και ώριμες σχέσεις. Ταυτόχρονα απολαμβάνουν το πέρασμα του χρόνου, ενώ ονειρεύονται το μέλλον τους. 

Είναι ειλικρινείς.

Οι δυναμικές γυναίκες δεν φοβούνται την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι. Γνωρίζουν καλά πως η εξέλιξη δεν έχει νόημα εάν γίνεται με ψέματα.

Δεν εκδικούνται.

Μπορεί να τις έχουν βλάψει όμως δεν νιώθουν την ανάγκη να εκδικηθούν. Γνωρίζουν πως η ζωή είναι γεμάτη υπέροχα πράγματα.

Αυτές οι γυναίκες είναι ένα δώρο στον κόσμο… Γυναίκες που εμπνέουν, παρασύρουν, δίνουν χρώμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.