WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας


11 Δεκεμβρίου 2020

Διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι διακοπές γίνονται μια ευκαιρία να προσθέσουμε λίγο περισσότερο νόημα στην καθημερινότητά μας και να επανασυνδεθούμε με άτομα που είναι σημαντικά για εμάς. 

Ωστόσο, πολλά πράγματα που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθούν φέτος. Το να είμαστε όλοι μαζί δεν είναι τόσο απλό όσο ήταν.

Τα ταξίδια σε όλη τη χώρα για τις διακοπές μπορεί να μην είναι πλέον εφικτή επιλογή. Ένα δείπνο με τους ηλικιωμένους γονείς σας μπορεί να είναι πιο ανησυχητικό από ευχάριστο, δεδομένου του αυξημένου κινδύνου. Για μερικούς, η μόνη επιλογή μπορεί να είναι να περάσετε μόνοι τις διακοπές και να γιορτάσετε από απόσταση.

Kι όμως υπάρχουν τρόποι για να ζήσετε τις αγαπημένες σας παραδόσεις και να νιώσετε το αίσθημα της συντροφικότητας, ακόμη και από απόσταση. Δείτε πώς.

Μαραθώνιος χριστουγεννιάτικων ταινιών.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φορέσετε τις πιο άνετες πιτζάμες, να χαλαρώσετε με την οικογένειά σας στον καναπέ και να παρακολουθήσετε μερικές όμορφες χριστουγεννιάτικες ταινίες. 

Ακόμα κι αν είστε απομακρυσμένοι από την οικογένειά σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα μαζί. Μπορείτε να κάνετε Skype ή Zoom, να επιλέξετε τις ταινίες που θέλετε να τις παρακολουθήσετε πατώντας ταυτόχρονα το "play"!

Εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία συνεχούς ροής όπως Netflix, Disney, Hulu ή HBO, το Chrome διαθέτει μια επέκταση που ονομάζεται Telepathy που συγχρονίζει το βίντεο. Έχει ακόμη και μια λειτουργία ομαδικής συνομιλίας.

Μενού διακοπών για έναν.

Ακριβώς επειδή δεν θα περάσετε τις διακοπές με όλη την οικογένεια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαύσετε ένα εορταστικό δείπνο. Μάλιστα το θετικό σε  αυτή την περίπτωση είναι ότι μπορείτε να ετοιμάσετε τα αγαπημένα σας φαγητά, χωρίς να σκεφτείτε ότι πρέπει να ευχαριστήσετε όλη την οικογένεια. 

Εικονική προετοιμασία γευμάτων.

Ακόμα και σε απόσταση, μπορείτε να ετοιμάσετε παρέα με τα αγαπημένα σας άτομα το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Επιλέξτε εκ των προτέρων μια συνταγή για να μαγειρέψετε μαζί. Εάν απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος προετοιμασίας, μπορείτε να επιλέξετε να ολοκληρώσετε μερικές από τις βασικές εργασίες την προηγούμενη νύχτα. Στη συνέχεια, συνδεθείτε μέσω βιντεοκλήσης και μαγειρέψτε μαζί σε ξεχωριστές κουζίνες. Στο τέλος, μπορείτε να συγκρίνετε το αποτέλεσμα.

Spoiler: Το μαγείρεμα της μαμάς αποδεικνύεται πάντα καλύτερο, παρόλο που ακολουθούμε την ίδια ακριβώς συνταγή.

Εορταστικό ψήσιμο.

Ένα άλλο από τα αγαπημένα τελετουργικά διακοπών είναι η εορταστική προετοιμασία και  διακόσμηση μπισκότων με την οικογένεια και τους φίλους. Μην απογοητεύεστε όμως, γιατί μπορείτε να προγραμματίσετε μια ομαδική κλήση με τους φίλους σας και να διακοσμήσετε τις λιχουδιές μαζί. Μπορείτε να μοιραστείτε τα γέλια και τη διασκέδαση, αλλά δεν χρειάζεται να μοιραστείτε τις απολαύσεις.

Ένα ήσυχο σπιτικό σπα.

Χαρίστε στον εαυτό σας μια σπάνια στιγμή χαλάρωσης και περιποίησης. Αγοράστε αρωματικά κεριά, λοσιόν, κρέμες, φορέστε το μπουρνούζι σας και ετοιμαστείτε για ένα σπιτικό σπα. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς του αξίζει. Ξεκινήστε  το νέο έτος με την αίσθηση της ανανέωσης, αφιερώνοντας χρόνο για να χαλαρώσετε.

Ασφαλής συγκέντρωση.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότερες διακοπές παραδοσιακά επικεντρώνονται στο φαγητό με τους φίλους και την οικογένεια. Εάν όμως δεν μπορείτε να βρεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γιορτάστε μέσω βιντεοκλήσης. 

Συμπέρασμα.

Ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτούμε πώς θα γιορτάσετε τις γιορτές φέτος. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορούμε να αποτυπώσουμε τις παραδόσεις των διακοπών μας και την αίσθηση της συντροφικότητας. Θα είναι διαφορετικά, αλλά μπορούμε ακόμα να χαλαρώσουμε, να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.