WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ευτυχισμένοι


25 Ιανουαρίου 2021

6 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο ευτυχισμένοι

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να την κυνηγάτε, αλλά μπορείτε να την επιλέξετε. Στο χέρι σας είναι να διαλέξετε να είστε ευτυχισμένοι σε κάθε στιγμή της ζωής σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη πρακτική. Αν λοιπόν θέλετε να νιώθετε ευτυχισμένοι, απλά διαβάστε τα παρακάτω.

Διαχειριστείτε τα επίπεδα άγχους σας

Εάν έχετε πολύ άγχος στη ζωή σας, βρείτε τρόπους για να το μειώσετε, όπως να μάθετε μερικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου. Ξεκινήστε να ασκείστε και βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Επίσης οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν. 

Οι απλές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση ταινίας με έναν φίλο, η ένα ζεστό μπάνιο ή η συνάντηση με φίλους μπορούν να βελτιώσουν την ημέρα σας. Επίσης να κάνετε κάτι στο οποίο είστε καλοί, όπως το μαγείρεμα ή ο χορός, είναι ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε τον εαυτό σας και να έχετε μια αίσθηση ευεξίας και χαράς.

Προσπαθήστε να αποφύγετε πράγματα που φαίνονται ευχάριστα εκείνη τη στιγμή, αλλά σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα μετά, όπως η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ ή η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού.

Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας

Η αυτοεκτίμηση είναι αυτό που αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας, είναι να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας όπως θα αντιμετωπίζατε έναν πολύτιμο φίλο, με θετικό αλλά ειλικρινές τρόπο.

Επιλέξτε μια ισορροπημένη διατροφή

Κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές, μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε συναισθηματικά πιο δυνατοί. Κάντε κάτι θετικό για τον εαυτό σας, το οποίο αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας. Μια καλή διατροφή βοηθά επίσης τον εγκέφαλο και το σώμα σας να λειτουργούν αποτελεσματικά. Στόχος είναι να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων .

Ασκηθείτε

Ακόμη και η μέτρια άσκηση απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, που αυξάνουν τη διάθεση. Επίσης η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, να έχετε περισσότερη ενέργεια και να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή . Επιλέξτε μια άσκηση που σας αρέσει. 

Κοιμηθείτε αρκετά

Περίπου 7 έως 8 ώρες είναι ο μέσος όρος ύπνου που χρειάζεται ένας ενήλικας για να ξεκουραστούν πλήρως το σώμα και το μυαλό του. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να σας παίρνει εύκολα και γρήγορα ο ύπνος κάθε βράδυ. 

Συζητήστε.

Η επικοινωνία είναι σημαντική, είτε γίνεται με φίλο, μέλος της οικογένειας ή με έναν σύμβουλο. Μιλώντας για τα πράγματα σας βοηθά να απελευθερώσετε την ένταση, αντί να τη διατηρήσετε μέσα σας. Η συζήτηση βοηθάει επίσης στην ενίσχυση των σχέσεών σας και τη σύνδεση με τους ανθρώπους.

Χτίστε τη ψυχική σας ανθεκτικότητα

Η ανθεκτικότητα είναι αυτό που σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής. Κάνοντας κάτι αξιόλογο από τους οδυνηρούς καιρούς βοηθάει να μεγαλώσει η ανθεκτικότητά σας. Ξεκινώντας μια ομάδα υποστήριξης για να βοηθήσετε άλλους, ή κάνοντας κάτι δημιουργικό, όπως για παράδειγμα, γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή τραγουδώντας, μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε τον πόνο και να περάσετε με μεγαλύτερη ευκολία τους δύσκολους καιρούς.
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.