WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Crygasm: Ο λόγος που βάζεις τα κλάματα όταν απολαμβάνεις το σεξ, έχει όνομα και επιστημονική εξήγηση


The Jennettes

3 Νοεμβρίου 2021

Crygasm: Ο λόγος που βάζεις τα κλάματα όταν απολαμβάνεις το σεξ, έχει όνομα και επιστημονική εξήγηση
Η ερωτική πράξη μπορεί να επαναφέρει μνήμες στον εγκέφαλο και το σώμα από άσχημες και τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες που είχες στο παρελθόν, μπορεί και όχι, και τότε τα νέα είναι εξαιρετικά καλά. 

Οι λόγοι που μπορεί να κλάψεις κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι πολλοί και συνδέονται συνήθως με δυσάρεστες εμπειρίες.

Η ερωτική πράξη μπορεί να επαναφέρει μνήμες στον εγκέφαλο και το σώμα από άσχημες και τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες που είχες στο παρελθόν. Μπορεί και όχι, και τότε τα νέα είναι εξαιρετικά καλά αν σου ξεφύγουν λίγα δάκρυα κατά τη διάρκεια ή μετά την επαφή. 

Εάν βάλεις τα κλάματα όταν κάνεις σεξ και αναρωτιέσαι γιατί σου συμβαίνει αυτό παρόλο που απολαμβάνεις πραγματικά τη διαδικασία, οι περισσότεροι θα σου πουν πως μάλλον δεν είσαι καλά στη σχέση σου. Δεν νιώθεις όμως ούτε πόνο, ούτε άγχος, ούτε θυμό, ούτε κανένα αρνητικό συναίσθημα εκείνη τη στιγμή. Αυτό που σου συμβαίνει εάν περνάς πραγματικά καλά στο κρεβάτι, είναι γνωστό ως crygasm και είναι απολύτως φυσιολογικό. 

Είναι πολύ πιθανό την ώρα του σεξ, να νιώθεις τόσο έντονη την αγάπη και τη συντροφικότητα με αποτέλεσμα την έκρηξη της ωκυτοκίνης που μπορεί να φέρει στα μάτια σου ένα ποτάμι από ασυγκράτητα δάκρυα. Ο σύντροφός σου θα συνεχίσει να σε κοιτάει με ένα βλέμμα γεμάτο απορία παρόλο που θα προσπαθήσεις να του εξηγήσεις την επόμενη φορά γιατί σου συμβαίνει αλλά τουλάχιστον εσύ θα ξέρεις την πραγματική αιτία.

Το παράξενο φαινόμενο εκδηλώνεται συνήθως μετά τον οργασμό και αποδεικνύει ότι κάτι καλό συνδέει το σώμα με την ψυχή σου εκείνη την ώρα. Δεν ανήκει στα breaking news πως ο οργασμός είναι μια πολύ έντονη εμπειρία αλλά εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό, είναι πως πέρα από το σώμα σου, η καρδιά και το μυαλό σου έχουν εξίσου μια σειρά από αντιδράσεις στον έρωτα.

Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές, η απόλαυση από ένα θριαμβευτικό σεξ, μπορεί να σε κάνεις να νιώσεις όπως ποτέ ξανά, φτάνοντας στο peak τα συναισθήματα και τις σωματικές σου αντιδράσεις. 

Τα δάκρυα είναι ένας τρόπος σωματικής απελευθέρωσης, καταλήγουν οι ερευνητές γι΄αυτό μην θεωρείς πως αυτό που σου συμβαίνει, είναι προβληματικό. Ωστόσο, εάν παρατηρείς δάκρυα να τρέχουν στα μάγουλά σου σε μόνιμη βάση, τότε καλό θα είναι να επανεξετάσεις τι πραγματικά σου συμβαίνει γιατί μπορεί υποσυνείδητα να αναβιώνουν στον εγκέφαλο σου δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις την επόμενη φορά που θα σου συμβεί, είναι να αποδεχτείς την αντίδραση του οργανισμού σου και να συζητήσεις ανοιχτά με τον σύντροφό σου. Προσπάθησε να ενδυναμώσεις μέσα από αυτό, τη σεξουαλική και συναισθηματική σας σύνδεση και μην εκπλαγείς εάν ακολουθήσει φοβερή έξαψη και το επακόλουθό της, που μπορεί τελικά να είναι ένα καθόλου ανησυχητικό πλάνταγμα. 

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.