WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είστε πιο επιτυχημένοι από όσο νομίζετε και αυτά τα 3 σημάδια το αποδεικνύουν


Στεφανία Παπαδημητρίου

18 Νοεμβρίου 2021

Είστε πιο επιτυχημένοι από όσο νομίζετε και αυτά τα 3 σημάδια το αποδεικνύουν

Ας πάρουμε ένα λεπτό κι ας κοιτάξουμε γύρω μας. Το πιθανότερο είναι να εντοπίσουμε κάποιον που θα θεωρήσουμε πιο έξυπνο, πιο επιτυχημένο από εμάς. Ίσως είναι συνάδελφος, ίσως είναι κάποιος δίπλα μας στα μέσα μεταφοράς, στο σούπερ μάρκετ – οπουδήποτε. Φαίνεται καλύτερος από εμάς, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Ίσως τα πράγματα δεν είναι έτσι, στην πραγματικότητα. Μάλιστα, επειδή καθένας μας ορίζει διαφορετικά την επιτυχία, μάλλον είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ όσο πιστεύουμε.

Παρακάτω, θα βρείτε 3 σημάδια πως είστε πιο επιτυχημένοι από όσο νομίζετε.

Έχετε μόνο έναν ή δύο στενούς φίλους

Καταρχάς, όσο μεγαλώνουμε, τόσο περιορίζεται ο κύκλος μας. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019, έδειξε ότι το 22% των millennials δεν έχει ούτε έναν φίλο. Παράλληλα, βρέθηκε ότι ο μέσος άνθρωπος έχει 2,08 στενούς φίλους.

Άλλη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 300 χιλιάδες άτομα, έδειξε ότι όσοι έχουμε λίγους φίλους, έχουμε 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσουμε. Καλά νέα. Οπότε ας επικεντρωθούμε στην ποιότητα των σχέσεων μας, κι όχι στην ποσότητα. Στους ανθρώπους που θα είναι εκεί δίπλα μας ό,τι κι αν γίνει, στις 3 τα ξημερώματα, χωρίς να κάνουν ερωτήσεις.

Πιστεύετε ότι έχετε άδικο

Όλοι γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους: Κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης λένε τη γνώμη τους, πιστεύουν ότι έχουν δίκιο και τη στηρίζουν μέχρι τέλους. Καλά κάνουν, αλλά αυτό δε δείχνει ότι είναι πιο έξυπνοι.  Απλώς έχουν αυτοπεποίθηση και συχνά υπερεκτιμούν τον εαυτό τους.

Αν συχνά λέμε ότι δεν έχουμε τη σωστή απάντηση γιατί απλώς δεν την γνωρίζουμε, αν δεν θεωρούμε ότι η άποψή μας είναι η σωστή και δεχόμαστε να μας αμφισβητήσουν, αν δεν είμαστε απόλυτοι, μάλλον είμαστε πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζουμε.

Δεν αισθάνεστε πλούσιοι

Εντάξει, τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, αλλά είναι σημαντικά. Ποιος είπε όμως ότι ένας υψηλός μισθός είναι συνώνυμο της επιτυχίας;
Αντί να ορίζουμε την επιτυχία με τον αριθμό που βλέπουμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό, ας σκεφτούμε το εξής: Εργαζόμαστε επειδή το επάγγελμά μας μάς γεμίζει, μας δίνει χαρά και μας δίνει έναν λόγο να ξυπνάμε το πρωί, ή δουλεύουμε μόνο για τα χρήματα; Αν ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία, είμαστε πολύ πιο επιτυχημένοι (και τυχεροί) από κάποιον που είναι, μεν, πλουσιότερος, αλλά μετρά αντίστροφα μέχρι τη λήξη του ωραρίου του και επιστρέφει σπίτι, κενός.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.