WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 7 apps που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία (και) το 2022


Κλέλια Φατούρου

4 Ιανουαρίου 2022

Τα 7 apps που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία (και) το 2022
Unsplash/Olena Sergienko
Οι εφαρμογές που σε εμπνέουν και θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία σου αυτή τη χρονιά

Αν υπάρχει ένα και μόνο resolution που πρέπει να κάνουμε για το 2022, αυτό είναι να βελτιώσουμε ή να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία. Και επειδή δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και δεδομένη, εμείς είμαστε εδώ για να ανακαλύψουμε παρέα τα οφέλη της τεχνολογίας στην υγεία μας.

Υπάρχουν πλέον εφαρμογές για όλα και μας δίνουν το κίνητρο ή την έμπνευση να ξεκινήσουμε γυμναστική, να διαλογιζόμαστε, να χαλαρώνουμε πριν τον ύπνο ή να ξεκινήσουμε να γράφουμε ημερολόγιο. Ας βάλουμε λοιπόν έναν στόχο που δεν χρειάζεται και πολύ κόπο. Να κατεβάσουμε τις εφαρμογές στο κινητό που μας βοηθούν να ενισχύσουμε την ψυχική και σωματική υγεία μας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη γυμναστική.

Calm για διαλογισμό

Είναι λίγο δύσκολο να μην έχεις εντοπίσει ακόμη τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Το Calm σου δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν δοκιμή 7 ημερών ώστε να καταλάβεις αν σου ταιριάζει. Ό,τι πρέπει για χαλάρωση πριν τον ύπνο.

Day One για παραδοσιακό γράψιμο

Αν είσαι άνθρωπος που εκφράζεται μέσω της γραφής, η εφαρμογή Day One σου επιτρέπει να γράψεις σκόρπιες σκέψεις αλλά και να απαντάς καθημερινά σε ερωτήσεις του τύπου «ποια ήταν η τελευταία ταινία που είδες;» ή «πώς είναι η σχέση με τον πατέρα σου»;

Περισσότερα ταξίδια με Skyscanner

Μπορεί να μην ξέρουμε την πορεία αυτής της χρονιάς, αλλά δεν θα σταματήσουμε να ζούμε και να ονειρευόμαστε. Και επειδή τα ταξίδια αποτελούν όνειρο πολλών ανθρώπων, ξεκίνα τη χρονιά βρίσκοντας τα φθηνότερα εισιτήρια για να γυρίσεις όλο τον κόσμο. Πάντα τηρώντας όλα τα μέτρα.

Κόψε τις κακές συνήθειες με το Strides

Μήπως το 2022 θα είναι η χρονιά που θα κόψεις το κάπνισμα ή θα μειώσεις το αλκοόλ; Η εφαρμογή Strides σε βοηθά να κάνεις τον στόχο πιο ρεαλιστικό, να σου στέλνει υπενθυμίσεις και να σου λέει μπράβο πού και πού. Τι άλλο θες;

Προσφορά με ShareTheMeal

Κάνε μία καλή πράξη που κοστίζει 50 σεντς. Το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμησης της πείνας, βοηθά τα παιδιά και παίρνει μισό ευρώ την ημέρα από εσένα.

Μάθε πράγματα με το Memrise

Μήπως θες να μάθεις ξένες γλώσσες αλλά με λίγο πιο διασκεδαστικό τρόπο. Το app Memrise σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις με διάφορα fun οπτικοακουστικά μέσα, ενώ μπορείς να βελτιώσεις τις δεξιότητές σε θέματα οικονομίας και marketing.

Τρέξε με Strava

Το τρέξιμο έγινε η αγαπημένη γυμναστική της καραντίνας, κυρίως για εκείνους που βαριούνται τα γυμναστήρια. Με το Strava, μπορείς να θέτεις καθημερινούς, εβδομαδιαίους, μηνιαίους στόχους

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.